Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



I Facebook uveo "Reels" snimke: TikTok kreira svetske trendove na društvenim mrežama

post-title
Foto: Gettyimages


Kineska aplikacija TikTok sa sobom je donela kratke videozapise koji su izazvali veliku popularnost širom sveta i uspostavila novi trend koji diktira dizajn društvenih mreža, piše portal Bajtbox.
 
Kada je nastala 2016. godine, malo ko je slutio da će kineska aplikacija TikTok doživeti takvu popularnost kakvu je doživjela tokom pandemije virusa COVID-19, koja i raste i danas. Broj korisnika TikToka konstantno se povećava , a pre dva dana su obavestili javnost da su dostigli miijardu aktivnih korisnika na mesečnom nivou širom sveta. Nije trebalo mnogo vremena da ostale poznate kompanije implementiraju svoje verzije kratkih videozapisa na svoje popularne aplikacije, a to je najprije učinio YouTube, kada je uveo YouTube Shorts, a zatim i Instagram, koji je u vlasništvu Fejsbuka, kada je uveo Instagram Reels. Sada je i Facebook odlučio da prati sve popularniji trend i uveo u svoju aplikaciju kratke video zapise koji se pojavljuju na početnoj strani zajedno sa Stories i Rooms.
 
Nakon što otvorite jedan kratki Reels, aplikacija vam otvara full screen Reelsa nakon čega možete jednostavno listati u beskonačnost pregledajući kratke video sadržaje.
 
Ono što je sigurno iritantno jeste da se povremeno između dva Reelsa pojavljuju oglasi koji promovišu male kompanije, ostavivši im tako mogućnost da se lako povežu sa novom publikom.
 
eKapija/Bajtbox


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar