Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ponovo crn dan na kovid odeljenjima čačanske bolnice, četiri osobe preminule

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Na svim kovid odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak hospitalizovano je 140 pacijenata.  U respiratornom centru nalazi se 14 boelesnika, od toga su dva sa najtežom kliničkom slikom na respiratoru. 

Tokom protekla 24 sata od posledica korona virusa preminula su četiri pacijenta, a u pitanju su dva muškarca i dve žene, svi iz Čačka. Na bolničko  lečenje primljeno je 10 pacijenata, a otpušteno njih 14.

Na pedijatriji su hospitalizovana dva kovid pozitivna  deteta,  dve pozitivne trudnice na ginekologiji i četiri osobe sa povredama na hirurgiji, nalaze se u izolaciji.

Od 310 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 119, iz Gornjeg Milanovca od 73 uzorka pozitivnih je 44, iz Lučana od 41 uzorka pozitivnih je 18 i iz Ivanjice od 20 uzoraka pozitivnih je 5. Ukupno 186 pozitivnih od 444 uzorka.

Juče je vakcinisano je 170 lica, od toga 43 lica primilo je prvu dozu, 39 lica je revakcinisano, a 88 lica primilo je treću dozu vakcine.

U prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 128 pregleda, od čega je 66 prvih pregleda.

RINA

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar