Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Senior Stefan Stefanović i kadet Boško Veličić ioz čačanskog BK Borac pobednici kupa srbije u generalnom plasmanu za 2021.godinu

post-title


Na zadnjoj trci u ovogodišnjem ciklusu biciklističkog Kupa Srbije, senior Stefan Stefanović i kadet Boško Veličić, kao i kadetska ekipa uspeli su da zadrže bodovnu prednost pred ovu trku i pobede u konačnom generalnom plasmanu, dok je seniorska ekipa zauzela drugo mesto, junior Dejan Cogoljević završio je kao treći.

Zadnja trka ovogodišnjeg Kupa Srbije koja je bila sedma po redu održana je na autodromu Beranovac kod Kraljeva u nedelju 17.10.2021.godine. Seniori i juniori vozili su zajedno 15 krugova u ukupnoj dužini od 79km. Odmah posle starta odvojila se vodeća trojka u kojoj je bio Stefan Stefanović. Njemu je ovakav beg odgovarao, ali takmičari koji su bili sa njim ugrožavali su Marka Danilovića koji je do ove trke bio drugoplasiran posle šest održanih trka. Taktiku koju su čačanski biciklisti planirali da sprovedu na ovoj trci bilo je nemoguće sprovesti jer je Danilović u petom krugu imao defekt na biciku i prilično zaostao za velikom grupom, što su biciklisti iz beogradskog Partizana iskoristili i nametnuli jak tempo. U takvoj situaciji Stefan Stefanović je bio primoran da čuva samo svoj plasman, tako da je  sa jednim biciklistom iz Partizana bio sve vreme u vodjustvu i zajedno su došli na cilj. Pobednika je odlučio sprint u kome je za pola točka brži bio Steva Klisurić, ali Stefanoviću je i drugo mesto donelo ubedljivu pobedu u generalnom plasmanu. Marko Danilović nije uspeo da stigne glavnu grupu i završio je trku na osmom mestu, što mu je donelo četvrto mesto u generalnom plasmanu. Dobar nastup imao je i Aleksa Radmilac koji je trku završio na petom mestu, a u generalnom plasmanu je šesti. Ekipno BORAC je bio drugi na ovoj trci, kao i konačnom generalnom plasmanu ekipa iza beogradskog Partizana, a ispred kraljevačkog Metalca.

Kod juniora glavni favoriti za ukupnu pobedu zajedno su došli na cilj i sprint je odlučio pobednika. Na trci pobedio je Luka Bojović iz Metalca Kraljevo ispred  Dejana Cogoljevića i Mihaila Stolića iz Sombora. U generalnom plasmanu Kup je pobedio Igor Nadoveza iz Sombora ispred Luke Bojovića i Dejana Cogoljevića.

Kadeti su vozili 8 krugova u ukupnoj dužini od 42km. Vodeći posle šest trka  Boško Veličić kontrolisao je svoje konkurente i sa njima došao na cilj. Pred sprint bio je izložen velikim napadima konkurenata, koje je uspešno anulirao, ali na sprintu mu je ponestalo snage i osvojio je šesto mesto. Sa ovim plasmanom uspeo je da sačuva bodovnu prednost i pobedjuje u generalnom plasmanu ispre Nikole Bogdanovića iz Metalca Kraljevo i Bogdana Angelovskog iz Sputnjika Valjevo. Ekipno Borac je osvojio prvo mesto ispred S TEAM-a iz Sombora i Metalca Kraljevo.

Kod mladjih kadeta Stefan Vučićević nije nastupio zbog bolesti, tako da je u generalnom plasmanu sa trećeg mesta  kojeg je imao pre zadnje trke, Kup završio na petom mestu.

U trci mastersa koji su vozili 8 krugova u ukupnoj dužini od 42km, pobedu je ostvario Miroslav Bogdanović u apsolutnoj kategoriji.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar