Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Roditelji će od sada manje strahovati za svoju decu koja idu ka školi: Radi se signalizacija i obeležavaju sva mesta u Srbiji gde se saobraćaj ukršta sa putevima pešaka

post-title
Foto: RINA


Saobraćajne nezgode sa fatalnim ishodom ono je što treba smanjiti na svaki mogući minimum. Srbija je najproaktivnija od svih zemalja u regionu i koliko god se ulagalo u bezbednost u saobraćaju, uvek se može učiniti još.

"Sledeće godine želimo posebno da se fokusiramo na bezbednost dece u saobraćaju. Deca kao ranjiva kategorija su izuzetno ugrožena, naročito ispred vrtića i škola, i moje ministarstvo zajedno sa JP „Putevima Srbije“ izdvojilo je dodatna sredstva kako bi uradila signalizaciju i obeležila sva mesta gde se saobraćaj ukršta sa putevima pešaka, a pre svega dece", izjavio je za RINU, ministar saobraćaja Tomislav Momirović.

Ono što će svakako doprineti još većoj bezbednosti u saobraćaju u Srbiji svakako je izgradnja novih saobraćajnica koje će rasteretiti opasne deonice.

"Izgradnjom deonice autoputa od Preljine do Požege manji protok saobraćaja biće na obilaznici oko Čačka i kroz Ovčar Banju, što će svakako doprineti i manjem broju nezgode, pošto one važe za izuzetno frekfentne", naglasio je Momirović.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar