Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zvanično počela da radi gasna kotlarnica “Fakulteti – OŠ Vuk Karadžić”

post-title
Foto: Press služba


U prisustvu gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića sa saradnicima i direktora JKP „Čačak“ Danka Ćalovića danas je zvanično počela da radi gasna kotlarnica “Fakulteti – OŠ Vuk Karadžić”, koja se nalazi između Agronomskog fakulteta i Studentske menze.

Kotlarnica je kapaciteta 3MW sa vrelovodno/toplovodnom mrežom i savremenim podstanicama u objekatima Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“, Tehničke škole, Agronomskog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka u Čačku. U drugoj fazi planirano je proširenje kapaciteta kotlarnice za još 3MW radi priključenja drugih objekata javne i privatne namene duž Ulice Svetog Save.

Stara kotlarnica, koja se nalazi u suterenu OŠ „Vuk Karadžić“ preneta je na korišćenje JKP „Čačak“ Čačak. Prošle godine izdvojena su sredstva i kotlarnica je rekonstruisana i pretvorena u hladnu rezervu.

Na ovaj način „ugašene“ su sve kotlarnice u ovom delu grada koje kao pogonsko gorivo koriste naftu, mazut i ugalj. U narednom periodu sagledaće se mogućnosti gašenja dotrajalih kotlarnica na prirodni gas u ovom delu grada.

Prelaskom na snabdevanje sa novog energetski efikasnog postrojenja i povezivanjem na primarnu vrelovodnu mrežu, umesto starog sistema, ostvariće se značajne uštede i zadovoljiti najstrožiji ekološki standardi.

U proteklom periodu zamenjeni su svi toplotni izvori u vlasništvu Grada Čačka, a kojima gazduje JKP „Čačak“ Čačak, sa ekološki manje prihvatljivih goriva na prirodni gas.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar