Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Rekonstruisano igralište pod obalom obradovalo najmlađe Kraljevčane

post-title
Foto: Press služba


Kompletno rekonstruisano dečje igralište na levoj obali Ibra, u neposrednoj blizini gradskog bazena, na kojem su podloga i sprave koje su uništene zamenjene potpuno novim, obišao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. On je razgovarao sa kraljevačkim mališanima, koji su se najviše obradovali novim spravama za igru.

„Umesto da služe za igranje dece, naša igrališta neretko postaju meta vandala i, pogotovo u noćnim satima, bivaju uništena. Nije mi jasno zašto uništavaju klackalice, ljuljaške i zašto svoj bes iskaljuju na mestu gde bi deca trebalo da se igraju“, izjavio je Terzić. 
Danas, nakon kompletne rekonstrukcije igrališta pod obalom, osmesi mališana koji pohađaju Predškolsku ustanovu „Olga Jovičić Rita“, dok su isprobavali nove klackalice, njihalice, ljuljaške i tobogan, pokazuju koliko su se obradovali novim igračkama. 

„NJihova lica pokazuju da su i više nego zadovoljni. Zato ćemo i u narednoj godini, i u godinama koje slede, nastaviti da ulažemo sredstva u rekonstrukciju postojećih, ali i izgradnju potpuno novih igrališta u vrtićima u centru grada, prigradskim naseljima, ali i u seoskim područjima“, naglasio je gradonačelnik.

Kako je istakao, grad Kraljevo je izdvojio značajna finansijska sredstva za izgradnju dva potpuno nova igrališta za decu. Ove godine biće završena i rekonstrukcija igrališta u parku u kome se nalazi vrtić „Poletarac“, pa će deca koja pohađaju ovaj vrtić, ali i drugi mali Kraljevčani, moći da, već tokom ove godine, uživaju u potpuno novim spravama za igru.

Rekonstrukcija dečjih igrališta pod obalom i u parku kod Duhovnog centra „Vladika Nikolaj Velimirović“, vredna oko 15 miliona dinara, podrazumeva zamenu igračaka i podloge, za koje je izvođač radova pribavio sertifikat da su dečja igrališta izrađena po standardu SRPS EN 1176. i SRPS EN 1177. 

Igrališta se opremaju po jednom multifunkcionalnom igraonicom, ljuljaškom, klackalicom, njihalicama, panjićima i u sklopu oba igrališta je predviđena ugradnja po jedne igračke za decu sa invaliditetom. Takođe, u skladu sa pravilnikom o bezbednosti, uz svako igralište biće ugrađene i info table sa uputstvom za korišćenje.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar