Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kraljevo: Grad zahvalio učenicima Medicinske škole i Ekonomsko-trgovinske škole –volonterima Kovid kol-centra

post-title
Foto: Press služba


U Kraljevačkom pozorištu upriličena je dodela zahvalnica učenicima Medicinske škole i Ekonomsko-trgovinske škole koji su pružili svesrdnu pomoć Štabu za vanredne situacije grada Kraljeva u borbi protiv epidemije zarazne bolesti virusa korona.

Od decembra 2020. godine, kada je otvoren Kovid kol-centar u kraljevačkoj Medicinskoj školi, oko 200 učenika trećeg i četvrtog razreda Medicinske i Ekonomsko-trgovinske škole, kao i nekoliko profesora, pružili su nesebičnu pomoć Gradu i našim epidemiolozima obavljajući poslove u kol-centru.
Kraljevački srednjoškolci su, putem pet telefonskih linija, razgovarali sa građanima koji su u izolaciji, prikupljali i unosili podatke u sistem, pružali im pomoć u pribavljanju odgovarajuće dokumentacije zbog regulisanja
obaveza prema poslu.
Prvi čovek grada Kraljeva dr Predrag Terzić zahvalio je volonterima kol-centra na posvećenosti i nesebičnom angažovanju u borbi sa virusom korona.

Prema njegovim rečima, svojim volonterskim radom ovi mladi ljudi znatno su doprineli da se broj registrovanih osoba čiji se podaci tokom dana unesu u bazu višestruko uveća i na taj način učestvovali u svakodnevnom izveštavanju građana o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na teritoriji našeg grada.

Gradonačelnik je istakao da su obavljajući posao evidentiranja kontakata mladi Kraljevčani, koji su bili tu za svoje sugrađane čak i u dane vikenda, bili važna karika u procesu sprečavanja daljeg širenja epidemije.

Kako je podsetio rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite Zdravko Maksimović, radeći u dve smene, svakog dana od 08.00 do 16.00 časova, učenici Medicinske škole pružali su neophodne informacije građanima Kraljeva koji su se kol-centru javljali nakon što su registrovani kao pozitivni na virus korona, a učenici Ekonomske škole su podatke o njihovim kontaktima ubacivali u elektronsku bazu.

Maksimović je naglasio, da iako su imali kratku obuku, koju su vrlo brzo savladali, svojim nesebičnim zalaganjem značajno su pomogli radnicima Zavoda za javno zdravlje, koji su zbog povećanog obima posla bili preopterećeni. Istakavši koliko je velika čast imati takve mlade ljude za sugrađane, zahvalio je svim volonterima na divnoj saradnji.

U ime grada Kraljeva, zahvalnice našim volonterima za težak i obiman posao koji su vrlo odgovorno radili bez ikakve nadoknade, i nastavljaju da rade i danas, uručio je zamenik gradonačelnika grada Kraljeva Vukman Rakočević.

Kao simboličan znak zahvalnosti, uz podršku Kraljevačkog pozorišta, za sve učenike srednjih škola koji su volontirali u Kovid kol-centru, organizovana je i poklon predstava.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar