Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Velika priznanja za Dragana Dukanca, atletskog trenera iz Čačka

post-title
Foto: Privatna arhiva


Srpski atletski savez  je proteklog vikenda u okviru "Dana atletike" koji se tradicionalno održavaju u Kragujevcu dodelio priznanja atletskim trenerima za postignute nacionalne rekorde, a potom je usledilo proglašenje najuspešnijih po disciplinama.

Za najuspešnijeg trenera u kategoriji starijih juniorki za 2021 godinu po oceni Srpskog atletskog saveza proglašen je trener Dragan Dukanac. Ovo priznanje je dodeljeno zahvaljujući  postignutim rezultatima i uspešnom radu u toku godine.

Već na samom početku sezone tandem Ivana Ilić i  Dragan Dukanac je nagovestio da će ovo biti sezona za pamćenje. Neverovatnih 7,46 sekundi je bilo potrebno da Ivana istrči 60 metara i obori juniorski rekord star 23 godine. Ovim rezultatom Ivana se približila seniorskom rekordu za koji nedostaje 0,15 sekundi. Dodeljena je plaketa treneru Draganu Dukancu za ostvaren juniorski rekord Ivane Ilić na 60 metara.

Sezona na otvorenom donela je nove vrhunske rezultate. Juniorski, rekord na 100 metara star 34 godine pomeran je čak šest puta. Za sada se zaustavio na 11,38 što je treći rezultat svih vremena u Srbiji. Na duplo dužoj stazi oboren je juniorski rekord star 32 godine, pa je novi rekord na 200 metara sada 23,62 sekunde. Za ove sjajne rezultate Draganu Dukancu je takođe dodeljeno priznanje SAS-a.

Treba pomenuti da je Ivana Ilić u ovoj godini imala 44 trke na kojima je 26 puta istrčala rezultat bolji od starih državnih juniorskih rekorda,  ali svakako da su titula dvostruke seniorske šampionke Srbije, juniorska vicešampionka na 100 metara, četvrta na 200 metara na Prvenstvu Evrope i peto mesto na 100 metara na Prvenstvu sveta kruna sezone kako za Ivanu Ilić tako za trenera Dragana Dukanca i sve članove AK "ČAAK".

Posle odličnih prošlogodišnjih rezultata i nastupa, planovi za ovu godinu su Prvenstvo sveta u dvorani i Prvenstvo Evrope na otvorenom. Uskoro ćemo saznati je da li će Ivana uspeti u svojoj prvoj seniorskoj godini da ostvari normu na 60 metara i izbori mesto u sastavu reprezentacije za Prvenstvo sveta u dvorani, koje se održava u Štark areni u Beogradu 18 - 20. marta 2022 godine .Dok će Prvenstvo Evrope biti u julu 2022 godine.

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar