Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bitna pobeda Borca u Splitu: "Dabl-dabl" Pecarskog

post-title
Foto: ABA Liga/Ivica Cavka


U okviru 10. kola AdmiralBet ABA lige tabor Borca je ponovo imao priliku da odmeri snagu sa Splitom. Bio je to još jedan u nizu važnih mečeva za sastav koji sa klupe predvodi Marko Marinović. Baš kao protiv Krke, Borac je i ovog puta bio na visini zadatka, pa je slavio u Dalmaciji rezultatom 66:80 (13:18; 16:13; 16:24; 21:25). Ovim trijumfom Čačani su dobrano popravili svoju situaciju, jer u ovom momentu imaju skor od četiri pobede i šest poraza.

 

Gosti iz Čačka su poprilično silno otvorili susret. U ofanzivi su uspeli da vežu sedam poena, dok su čvrstom odbranom onemogućili Split da to isto učini. Tek nakon više od tri minuta igre i domaćin je uspeo da postigne prve poene. Međutim, to nije previše poremetilo Borac, koji je nakon sjajnih individualnih poteza Lopeza i Pecarskog došao maksimalnih plus 12 (2:14). Da se Split nalazio u užasnoj situaciji svedoči da gotovo osam minuta nije uspeo da postigne koš iz igre. Do svih poena došao je sa linije slobodnih bacanja. Tek u završnici prve deonice domaćin je uspeo da odgovori raspoloženim gostima, i to najviše zato što je Borac neočekivano smanjio tempo igre.

 

Pošto je započeo drugi deo susreta, Split je nastavio pozitivnu seriju, pa je preko Kedža prišao Borcu na svega tri poena zaostatka (15:18). Loše minute prekinuo je Đoković pogotkom za tri. Međutim, on nije na taj način zaustavio rivala. Naprotiv! Domaćin je osetio da može da igra na ravnoj nozi sa Čačanima, pa je čak i poravnao rezultat (22:22). Naravno, odmah je trener Marinović pozvao tajm aut. Tek je Đoković zaustavio nalet protivnika sa linije slobodnih bacanja. Ali kvalitetnoj igri Splita nije bilo kraja, jer je po prvi put na utakmici uspeo da povede (25:24). Na samom isteku prvog poluvremena Borac je zahvaljujući snalažljivosti Marinkovića došao do vođstva, sa kojim je i otišao na veliki odmor (31:29).

 

Taman što su se timovi vratili na parket sa velikog odmora, odmah se rasplamsala velika borba. Istina, Borac je imao vođstvo zahvaljujući Marinkoviću, ali ista nije iznosila previše poena, svega četiri (32:36). Ali taman što bi se učinilo da Čačani mogu da se odlepe kao u prvoj četvrtini, odmah bi Splićani uzvratili, pa bi sve kretalo ispočetka. Tek kada su Hejl i Pecarski ubacili nove trojke za Borac, tim je otišao na plus osam (38:46), što je bio solodan kapital, uzimajući u obzir kako se odvijao meč. Razumljivo, odmah je trener Splita zatražio minut odmora. Reagovao je Bajo, koji je poentirao uz faul. Međutim, Hejl je u trećoj četvrtini ušao u dobar ritam, pa je nastavio da rešeta koš rivala. Nakon novog koša odveo je svoj tim na +10 (40:60), što je bilo prvo dvocifreno vođstvo još uvodnog kvartala. Uprkos svim nastojanjima Splita da anulira zaostatak, gosti su uspeli da sačuvaju prednost na svojoj strani semafora.

 

Sa nekoliko grešaka na obe strane započeo je odsudni deo igre. Seriju promašaja zaustavio je Pecarski, koji je nastavio sjajnu partiju vezavši pet poena. Već početkom poslednje četvrtine bilo je jasno da Split polako pada i da nema snage da parira Čačanima. Ali pošto je bilo još puno vremena do kraja, Borac je bio izuzetno oprezan. Naravno, imao je domaćin svoje svetle momente, ali povremena dobra rešenja nisu bila dovoljna da se parira rivalu, koji je kontrolisao igru. Vreme je prolazilo, Borac je bio sve bliži pobedi. Iako je Split nastavio da se bori, bolja igra Čačana tokom čitavog susreta se na kraju isplatila, pa su se iz Hrvatske vratili sa novim, četrtim trijumfom u ovoj sezoni.

 

Split: Perković 13, Kedžo 4, Runjić 12, Žganec 8, Vuko 8, Čampara 8, Perkušić, Šiško, Bajo 7, Barič 6.

 

Borac: Đoković 5, Hejl 11, Lopez 7, Ćurčić, Tomašević 4, Pecarski 26, Lešić 11, Marinković 9, Todorović, Čarapić 7.

 

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar