Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Teren Fudbalskog kluba Ibar u Mataruškoj Banji dobio osvetljenje

post-title
Foto: Press služba


Zahvaljujući sredstvima koja je grad Kraljevo izdvojio za postavljanje stubova za javnu rasvetu na fudbalskim terenima na seoskom području, teren Fudbalskog kluba Ibar u Mataruškoj Banji osvetljen je reflektorima i sada se može koristiti i u večernjim satima.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa pomoćnikom za omladinu i sport Nikolom Radevićem, članom Gradskog veća zaduženim za sport Ivanom Bunardžićem i predsednikom Sportskog saveza Kraljeva Milošem Simovićem, obišao je igrače kluba prilikom treninga na novoosvetljenom terenu.

 Prema rečima gradonačelnika, pored stadiona Fudbalskog kluba Ibar, Grad je izdvojio sredstva za javnu rasvetu za stadion u Drakčićima, terene Poleta u Ratini i Mladih krila u Metikošima. 

„Naš cilj je da i u narednoj godini obezbeđujemo sredstva kako bismo osvetlili još stadiona, pogotovo na seoskom području, kako bi igrači mogli da treniraju i u večernjim terminima“, izjavio je Terzić, izrazivši nadu da će ti stadioni jednog dana ispuniti i uslove kako bi na njima bilo moguće i održavanje utakmica uveče. 

„Važno je da mladi ljudi, pogotovo na seoskom području, imaju priliku da treniraju i kada mrak pada oko 16.30, i da nemamo situacije da u ovo doba godine ne postoji nikakav sportski i društveni život u čitavom nizu naselja i sela u okolini Kraljeva“, pojasnio je gradonačelnik. 

Kako je naglasio, Grad će se truditi da, osim ulaganja u gradnju novih puteva, mostova, kanalizacione i vodovodne mreže, ulaže sredstva i u razvoj sporta u seoskim sredinama.

 Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović istakao je da je pored promocije sporta u gradu, jako bitan i razvoj sporta na periferiji, u šta Savez ulaže velike napore. Prema njegovim rečima, zalaganjem i aktivnostima u sportu predstavnici i članovi Fudbalskog kluba Ibar značajno doprinose razvoju sporta na seoskom području, a Savez će se truditi da im u tome uvek pruži podršku.

 „Veliku zahvalnost dugujemo gradu Kraljevu i gradonačelniku Terziću na ulaganjima koje pruža ne samo profesionalnim sportskim klubovima, već i onim manjim, poput Fudbalskog kluba Ibar u Mataruškoj Banji“, izjavio je odbornik Mesne zajednice Mataruška Banja Nikola Dević. Kako je naglasio, novi reflektori će najviše koristiti članovima kluba, ali i omladini Mataruške Banje. 

 Predsednik FK Ibar Zoran Dulović izrazio je ogromnu zahvalnost prvom čoveku grada Kraljeva i Gradu što su obezbedili stubove za javnu rasvetu koji su bili neophodni kako bi članovi ovog kluba mogli da treniraju tokom celog dana. 

Dulović je pojasnio da je, uz podršku Grada koji je izdvojio sredstva za stubove za javnu rasvetu, FK Ibar svojim sredstvima obezbedio reflektore i tako omogućio da oko 60 članova svih kategorija ovog kluba neometano treniraju u terminima u kojima je to do sada bilo nezamislivo.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar