Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Maksimović: Blokade su maltretiranje građana, apsolutno sam protiv svakog vida nasilja

post-title
Foto: RINA


Po starom običaju, kada primeti da mu rejting i medijska pažnja padaju, Boško Obradović će iskoristiti svaki, pa i najbanalniji povod da sebi da na značaju, pokuša da se stavi u ulogu zaštitnika obespravljenih i ugnjetenih, borca za ljudska prava i zaštitnika zakon. Uz to on svesno obmanjuje javnost i zaboravlja da kaže koliko puta je bio inicijator i direktan učesnih brojnih incidenata na ulici, u gradskoj ili republičkoj skupštini, zgradi RTS-a, ispred svih mogućih institucija, ne prezajući ni od fizičkog obračuna sa neistomišljenicima. O pozivima na nasilno rušenje legalno izabranih organa vlasti u ovoj zemlji, čak i onih najviših, da i ne govorimo. I to najčešće nije činio sam, već uz podršku svojih pajtaša, pošto nije baš toliko hrabar da izađe nekome „na crtu“ – oči u oči. Taj i takav Boško Obradović sada daje sebi za pravo da poziva državne organe da rade svoj posao i preduzmu određene korake prema meni, zbog nečega što nisam učinio, vešto izvlačeći iz konteksta izjavu datu na TV „Telemark“ i praveći od toga neverovatnu konstrukciju, u duhu velikog manipulatora, kakav on i jeste.

 

Ni jednom rečju nikada nisam, niti ću da pozivam bilo koga, a najmanje članove Srpske napredne stranke da se fizički sukobljavaju sa bilo kime, ali još jednom ću ponoviti da sam apsolutno protiv svih nezakonitih i neustavnih akcija, usmerenih na remećenje normalnog života građana Čačka i Srbije. Verujem da je svima već preko glave besomučnog maltretiranja tokom blokada iz subote u subotu na pojedinim značajnim saobraćajnicama širom naše zemlje, višesatnog čekanja u nepreglednim kolonama i ne bi me iznenadilo da u jednom momentu opravdani revolt iziritiranih građana izazove i ozbiljnije incidente.

 

Tačno je da u Čačku Srpska napredna stranka ima desetak hiljada registrovanih članova i da su pojedinci u afektu možda spremni da urade nešto što ne bi trebalo i ne bi bilo u skladu sa preporukama vrha SNS – da se uzdržimo od bilo kakvih akcija koje bi uticale na remećenje javnog reda i mira i ugrožavanja bilo čije bezbednosti. Ja niti na sukobe pozivam, niti to priželjkujem, za razliku od Obradovića koji se samom tuđom mukom i nesrećom hrani, pokušavajući da od toga isključivo politički profitira.

 

Smatram da je on svojim najnovijim pozivom građanima da i naredne subote izađu na blokade, samo potvrdio moj stav da se radio o političkim okupljanjima, kojima prisustvuju dobrim delom izmanipulisani i nedovoljno informisani građani, kao i članovi gotovo svih opozicionih i vanparlamentarnih stranaka. Siguran sam da čak ni oni koji ih vode i organizuju, nisu sasvim sigurni o čemu se tu radi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar