Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prepolovljen broj hospitalizovanih i zaraženih u Moravičkom okrugu: Doktori se nadaju da epidemija konačno ide silaznom putanjom

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Korona virus u Čačku konačno ide silaznom putanjom, a brojke obolelih i hospitalizovanih su prepolovljene. Šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Moravičkom okrugu nada se da je ovo bio poslednji talas korona virusa, međutim ne može da isključi eventualnu pojavu neprijatnih iznenađenja s obzirom da radi o virusu koji je još uvek poprilična nepoznanica. 

 

„Trenutno imamo 54 ležeća pacijenta, to je gotovo duplo manje u odnosu na prethodnih mesec dana. Ukoliko ne bude iznenađenja, očekujemo da se do nove godine brojke dodatno smanje i da se bolnice rasterete. Ipak, ne znamo ništa o tom omikron soju, da li će ga biti ovde ili ne i kakva je njegova snaga”, rekao je dr Luković.

 

On je dodao da se imunizacija nastavlja i da je od avgusta podignut nivo prvih vakcina za šest hiljada, dok je potpuno vakcinisano oko 60 odsto odraslog stanovništva na teritoriji Čačka. 

 

Direktor Opšte bolnice u Čačku Miroslav Sretenović istakao je značaj smanjenja kapaciteta kovid sistema, kako bi doktori mogli da se posvete i drugim pacijentima, jer, kako je rekao, pored pandemije virusa korona, doktori uočavaju pandemiju onkoloških i kardiovaskularnih bolesti.

 

„Dokle god u bolnici postoje kovid pacijenti, bolnica je ograničena u svom uobičajenom radu. Prioritet u narednim danima nam je oslobađanje kapaciteta bolnice za ne-kovid pacijente, koji su u proteklom periodu bili pod smanjenom zdravstvenom zaštitom. Na jučerašnjem kolegijumu smo konstatovali da vlada epidemija malignih, kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih bolesti i to će biti ogroman problem u narednim godinama” - zaključio je dr Sretenović.

 

Inače, kovid odeljenje Opšte bolnice u Čačku trenutno je na odeljenjima neurologije, internog i grudnog.

 

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar