Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Tim iz Čačka osvojio je drugo mesto na Svetioniku znanja

post-title


Održano je finale takmičenja "Svetionik znanja" na Avali u periodu od 26. - 28. novembra. Naši mladi su još jednom znanjem obasjali Čačak. 

 

Tim iz Čačka koji su činile srednjoškolke Tijana Vučetić, Kristina Rajić,Tijana Vukašinović i Irena Vučković sa koordinatorkom Kancelarije za mlade Marjanom Petronijević osvojile su drugo mesto predstavljajući grad Čačak. 

 

Među osam najboljih timova srednjoškolaca iz čitave Srbije koji su se takmičili sa idejama kojima žele da unaprede sredine iz kojih dolaze, pobedu je odneo tim iz grada Šapca sa projektom "Yummy" koji ima za cilj informisanje mladih o značaju zdrave ishrane. 

 

Drugoplasirani tim jeste naš tim iz Čačka sa projektom "Florin kutak" koji ima za cilj razvoj ekološke svesti kod mladih kroz opremanje eko učionice, kultivisanje prostora i sadnju drveća, a fokus samog projekta su kreativne ekološke radionice za mlade. Pomenuti prostor bi ostao na korišćenje mladima, školama i svima koji bi u prirodnom ambijentu, na otvorenom želeli da održavaju edukativne radionice. 

 

Glasanje je podrazumevalo 3 segmenta: glasove publike, glasove partnerskih organizacija i glasove stručnog žirija. Naš tim osvojio je srce publike koja je ubedljivo glasala za tim iz Čačka i dovela ga na prvo mesto. Na kraju su nijanse odlučile između prvog i drugog mesta. 

 

Trećeplasirani tim je tim koji dolazi iz Vršca sa projektom "Kultura pod bregom" u okviru kojeg planiraju održavanje kulturnih i edukativnih programa za mlade iz Vršca kako bi promovisali kulturu svog grada. 

 

Prva nagrada je 250.000 dinara za realizaciju projekta koju obezbeđuje Erste banka. Zahvaljujući knjižarama "Booka" i "Službeni glasnik" omogućene su nagrade za drugo i treće mesto. Takođe, prva tri tima dobila su i javnu prezentaciju koja ima za cilj promociju najboljih timova na lokalnom nivou, a učesnici su dobili i personalizovane Evropske omladinske kartice. 

 

Stručni žiri bio je sačinjen od predstavnika Erste banke, Delta Holdinga, "Delhaize" Srbije. Na završnom događaju prisustvovala je i Snežana Žugić v.d. pomoćnik Ministra za omladinu i sport. 

 

Kancelarija za mlade grada Čačka je partnerska organizacija ovog takmičenja i ponosni smo na naša dosadašnja učešća na istom. Ove godine su devojke iz Čačka zaista zablistale o čemu svedoči činjenica da su u konkurenciji od 15 gradova, najpre izabrane u top 8, a zatim i osvojile 2. mesto. Grad Čačak ima čime da se ponosi. 

 

„Svetionik znanja“ je projekat koji sprovodi Asocijacija za Afirmaciju Kulture – ASK, a koji podstiče srednjoškolce da kroz kreativan i poučan višemesečan rad savladaju osnove pisanja projekata kao i prezenetovanje istih.Projekat „Svetionik znanja“ predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih zajednica podeljenih u timove i finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar