Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ukroćena Zapadna Morava, postavljena naplatna rampa u Pakovraću: "Miloš Veliki" sve bliži rodnoj Požegi, nema stajanja ni po snegu i kiši

post-title
Foto: RINA


Čačak - Radovi na trasi deonice autoputa od Preljine do Pakovraća ubačeni su u petu brzinu. Sneg i temperature oko nule nisu naterali kineske i domaće neimare da prekinu radove na jednoj od ključnih saobraćajnica na zapadu zemlje kako bi do početka naredne godine bila završena, a slike saobraćajnih gužvi otići u zaborav.

Na ulasku na autoput iz pravca Požege i Užica, već je postavljena naplatna rampa, urađeni kružni tokovi kao i prilazni putevi koji će predstavljati kapije ulaska na "Miloš Veliki", na radost svih onih koji koji ga budu koristili.

Most preko Zapadne Morave koji se nalazi na ušću Kamenice u ovu reku, u neposrednoj blizini petlje Pakovraće u potpunosti je asfaltiran.

"Most je dugačak je 336 metara ima deset raspona, sa najvećim rasponom stubova od 36 metara. U kišnom i zimskom periodu izvođenje radova je bilo izuizetno otežano čestom pojavom bujičnih voda koe su otežavale radove na obalama a naročito u koritu reke", izjavio je za RINU Marjan Jerbić nadzorni inženjer na izgradnji autoputa Preljina-Požega.

Tokom letnje turističke sezone na samoj naplatnoj rampi u Preljini, zabeležene su ogromne gužve i kilometarske kolone vozila, izgradnjom deonice do Pakovraća višesatno čekanje u kolonama i kolaps na obilaznici oko Čačka postaće prošlost.

"Svedoci smo kilometarskih kolona u saobraćaju i tome moramo stati na kraj. Cilj nam je da na drumovima nemamo ljudskih žrtava i da rasteretimo i Ibarsku magistralu, zvanu “magistrala smrti”. Radimo u tri smene i ne postoji nijedan parkirani bager, niti građevinski kamion. Kada se završi deonica do Požege, nastavljamo dalje ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Kada se svi ovi započeti projekti završe Srbija više neće biti ista zemlja", kazao je za RINU, ministar građevinarstva Tomislav Momirović.

RINA

 

 



Komentari

Kad bi ozbori nili na svakih 6.meseci....nebi bilo mesta da se postave putevi u Srbiji

Dare

09.12.2021 09:47



Svaka ČAST vreme je da i SRBIJA malo progleda

Mišo

08.12.2021 22:30



Svaka ČAST vreme je da i SRBIJA malo progleda

Mišo

08.12.2021 22:30



Posto vi cenzurisete komentare...objavljujem javno!

07.12.2021 19:11



Sneg i temperature oko nule nisu sprečile kineske i domaće neimare da prekinu radove na jednoj od ključnih saobraćajnica na zapadu zemlje kako bi do početka naredne godine bila završena, a slike saobraćajnih gužvi otići u zaborav. Obratite pažnju na ovu rečenicu. Ima nelogičnosti u njoj.

Nebojša

07.12.2021 16:05


Valjda da nastave, a ne da prekinu radove

Anja

08.12.2021 21:39


0
0
Ostavite komentar