Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Usvojen predlog rekordnog budžeta Čačka za 2022. godinu

post-title


Čačak - Na sednici Skupštine grada Čačka usvojen je predlog budžeta za 2022. godinu u visini od 6.327 milijarde to je iznos dvostruko veći od budžeta od pre pet godina.

„Pored toga što je rekordan, budžet je dobro izbalansiran, investicioni, razvojni, ali i socijalno odgovoran” rekao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Kako i koliko se Čačak razvija, kako se realizuju planovi i projekti, najbolje pokazuje podatak da su zahtevi budžetskih korisnika iznosili više od sedam milijardi.

Todorović je dodao da su „nove investicije planirane za naredne godine, tako da će prihod od najvažnijeg izvora za lokalne samouprave – poreza na zarade biti 2.348.000.000 dinara, a od poreza na imovinu očekuje se 777 miliona dinara.”

Grad je prihodovao 650 miliona od prodaje pet parcela, a u narednoj godini po tom osnovu planirano je još 440 miliona dinara.
Zabeležena su i rekordna ulaganja države u Čačak. Samo za branu Svračkovo, pored svih dosadašnjih ulaganja, Vlada Republike Srbije će u 2022. godini uložiti 1.387.000.000 dinara.

Izdvojeno je 85 miliona za projekte za bolnicu i za RH Centar u Ovčar Banji. Jedna od najznačajnijih investicija naredne godine za naše sugrađane je početak izgradnje Zdravstvene stanice u LJubiću, za šta je planirano 400 miliona dinara.
Za poljoprivrednike su povećana sredstva za subvencije. Ove godine opredeljeno je 50 miliona, rebalansom je dodato još deset, dok će sledeće godine iznos od 67,5 miliona biti iskorišćen za subvencije poljoprivrednicima.

Jedan od najvećih i svakako najznačajnijih projekata u poslednjih nekoliko decenija za Čačak je „Čačanska rodna", projekat od nacionalnog značaja. Država ulaže 300 miliona, a Grad Čačak 200 miliona dinara. Ovaj projekat podrazumeva izgradnju novog kompleksa, šetališta, rekonstrukcije Hadžića kućee, Muzeja i Arhiva, Galerije, održavanje koncerata, predstava, izložbi, otvaranje novih prostora...

„Naredne godine nastavlja se investicija Vlade Republike Srbije u Ovčar Banju u vrednosti od 500 miliona dinara” zaključio je gradonačelnik.


GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar