Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Produženo vreme grejanja zbog niskih temperatura

post-title


Zbog pada temperature od danas je produženo vreme grejanja u večernjim satima,  kažu u JP za grejanje ,,Čačak“. Radijatori će biti topli do ponoći, ukoliko se zadrže temperature niže od -6 stepeni. 

Čačani su zadovoljni uslugom JP za grejanje ,,Čačak”, a cena grejanja je kažu prihvatljiva s obzirom da im je toplo i tokom ledenih dana. Oni za koje je gas ipak skup biraju druge, povoljnije energente.

Režim rada toplana prilagođava se kretanju spoljašnje temperature, pa je zbog jakog mraza vreme grejanja fleksibilno. Ukoliko se zadrže temperature u minusu, tako će ostati i narednih dana.

,,U večernjim satima grejemo do 21h inače, a po potrebi do 22, 23, ili čak 24 časa. Ukoliko temperatura bude konstantno u minusu, sasvim sigurno ćemo grejati do ponoći“, istakao je tehnički direktor JP za grejanje ,,Čačak“, Miljan Štrbac.

Kvarova na toplovodnoj mreži ima, ali su neznatni i nadležni se trude da ih saniraju u što kraćem roku, kako bi svi stanovi bili topli. Određeni broj stambenih zgrada počeo je da koristi i novu uslugu očitavanja kalorimetara, koju od nedavno nudi JP za grejanje ,,Čačak“.

Cena grejanja ostaće nepromenjena do kraja sezone, iako je cena gasa u stalnom porastu. Prema rečima nadležnih, veće iznose na računima građani mogu očekivati sledeće grejne sezone.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar