Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na čačanskoj pijaci povećana potražnja za mesnim prerađevinama

post-title
Foto: Infopress


Na čačanskoj pijaci povećana je potražnja za prerađevinama od mesa. Pršuta, slanina , čvarci u ovom periodu prijaju ljudskom organizmu, ali medicinski radnici savetuju da se konzumiraju isključivo  kao delikatest, jednom u nedelji u količini od 30 do 60 grama.

 

Količina mesnih prerađevina koja je potrebna ljudskom organizmu zavisi od zdravstvenog stanja. Naime,osobe  koje već imaju narušeno zdravstveno stanje kardiološki pacijenti, osobe sa povećanim nivom triglicerida i holesterola  u krvi, bubrežni, kardivaskularni bolesnici  ne bi trebalo da konzumiraju ove proizvode.

 

Mesne prerađevine u svom sastavu  imaju proteine, masti, a nemaju  vitamine, niti dijetna vlakna i kao takve nisu nutritivno bogate.

 

Nutricionista, Sonja Nikačević ističe da iako su čvarci, slanina, kobasica domaći proizvodi imaju visoku kaloričnu vrednost koja dovodi do povećanja količine masnoće u strukturi tela i zbog toga treba biti oprezan. Naime, trebalo bi da se  poštuje propisana količina do   60 grama ovih proizvoda.

Infopress

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar