Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Tomašević nije zaboravio svoje Takovo, zahvaljući njemu uređeni tereni u selima Gornjeg Milanovca

post-title
Foto: RINA


Svi znaju proslavljenog srpskog košarkaša, Dejana Tomaševića, ali malo ko zna gde je ovaj as dao svoj prvi koš. Desilo se to u junačkom Takovu, jer su njegovi roditelji upravo iz tog mesta kod Gornjeg Milanovca. Iako je prošao čitav svet, nije zaboravio dvorište Osnovne škole "Takovski ustanak" i omiljeno igralište, zato je ovaj čovek još samo jednom pokazao koliko je veliki. Zahvaljući njemu uređen je košarkaški teren i postavljene prve table sa ispisanim dečjim snovima, koje će biti podstrek i motivacija deci da nastave da se bave sportom.

„U ovu školu su išli moji roditelji i ovde sam dolazio svako leto i ovde sada dolaze moja deca da igraju i fubdbal i košarku. I negde sam i ja tako krenuo igrajući fudbal i košarku sa rođacima na ovom terenu. Prvi poen sam postigao na košu ovog igrališta. Radost koju sam osetio prilikom prvog koša učinila je da košarka teče mojim venama. Ideja nam je da obnovom ovog terena neka nova deca sanjaju svoje snove i zapišu ih na ovoj tabli”, kazao je Tomašević.

1652458688decije-igraliste-fotogzs
Foto: RINA

Direktorka ove školske ustanove Branka Žižović istakla je zadovoljstvo što su bili deo aktivnosti koje su direktno usmerene na poboljšanje uslova za bavljenjem sportom.

„Krajnji cilj svega je da se omladina vrati sportu i prirodi i otvorenom prostorom. Zahvalila bih se Dejanu Tomaševiću što je baš izabrao ovako malu sredinu jer smatram da je učinak mnogo veći nego u većim mestima gde su deci omogućeni i drugi sadržaji. Ove sportske terene ne koriste samo učenici naše škole već je mesto druženja dece ovog kraja a leti imamo i sportska takmičenja”, naglasila je direktorka.

Zahvaljujući upravo Dejanu Tomaševiću osim Takova, uređeni su košarkaški tereni još tri sela gornjimolanovačke opštine. To je samo još jedan dodatan podtrek svim mladim rodtiljima da ostanu na selu i upravo na dedovini podižu decu, jer sada su seoske škole opremljene isto kao one u gradu, a mališanima ništa ne nedostaje.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar