Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kadeti Borca u finalu završnog turnira!

post-title
Foto: Mediaportal


Sastav koji predvodi Vladimir Zlatanović uspeo je da opravda želje i očekivanja javnosti u gradu na Moravi i da se plasira u finale F8 turnira KLS. Iako je naspram sebe imao kvalitetnog protivnika, što Crvena zvezda zaista jeste, mladi igrači Borca su uspeli da pređu još jednu prepreku i ostvare 24. pobedu u sezoni, koja je bila dovoljna za plasman u samu završnicu finalnog turnira. Što se tiče rezultata, isti je nakon jednog produžetka glasio 73:70 (19:19; 19:11; 16:22; 8:12; 11:8).

Izuzetno energično je Borac ušao u utakmicu. Doduše, to je bilo i očekivano, jer je od starta morao da pokaže ko će voditi glavnu reč na meču. A naročito se isticao Nikolić, koji je postigao prvih pet poena. Ubrzo mu se priključio i Milošević, pa je domaćin imao početak kakav je i želeo. Nije prošlo mnogo vremena, a gosti su takođe ubacili nekoliko šuteva, pa su prišli rivalu na poen zaostatka (7:6). Odgovor je stigao od Ćurčića, pa je Borac ponovo imao pristojnu prednost. Naravno, gosti nisu nameravali da popuste, već su sve vreme disali za vratom. Naročito su visoki igrači Crvene zvezde pravili probleme odbrani Borca. Čak je na kraju prve deonice rezultat bio izjednačen, što je nagovestilo veliku borbu u nastavku.

Na početku druge deonice Crvena zvezda je preko Dabića došla do prve prednosti (19:21), što je dobrano osokoliko goste. Nikolić je bio prinuđen da vadi kestenje iz vatre, pa je sa četiri vezana poena vratio prednost domaćinu. Od tada se Borac stabilizovao, pa je nastavio da diktira tempo igre. Štaviše, polovinom druge četvrtine došao je trojkom Erića do maksimalnih plus šest (29:23). Odmah je trener Pavlović tražio tajm aut, kako bi sprečio da se rival još više odlepi. Ali Borac nije želeo da se zaustavi, već je dodatno povećao suficit. Posle koša Nikolića, imao je i najvećih +13 (38:25). Jedino što su Beograđani mogli do odlaska na veliki odmor bilo je da barem malo smanji zaostatak. Bez obzira na to, iza Borca je bilo veoma dobro prvo poluvreme.

Sjajnim zakucavanjem Nikolića otvoreno je drugo poluvreme. Ubrzo su i gosti poentirali, ali nisu uspeli da u kontinuitetu budu efikasni, tako da ih je Borac sve vreme držao na pristojnom rastojanju. Čak je posle trojke Popovića i polaganja Nikolića stekao najvećih +15 (45:30). Trener Crvene zvezde nije imao drugog izbora osim da traži minut odmora. Do željenje promene je ubrzo došlo. Dabić i Gačić su vezali sedam poena, pa su Beograđani smanjili deficit. Reagovao je trener Zlatanović, koji je povukao svoju ekipu na klupu. Ali Crvena zvezda je nastavila da igrao u dobrom ritmu, pa je još više prišla rivalu (45:39). Kada je trebalo, Nikolić i Popović su bili na visini zadatka, pa su trojkama zaustavili nalet protivnika i vratili dvocifrenu razliku (51:41). Iako uz dosta muke, Borac je do isteka trećeg dela meča znalački sačuvao prednost na svom delu semafora.

Poslednju četvrtinu nešto bolje je počela Crvena zvezda, koja je koševima Topića i Radovanovića prišla na svega poen deficita (54:53). Borac je bio u košgeterskoj krizi, što je bilo i više nego vidno. A gosti su to znalački koristili. Tek je Nikolić sa linije slobodnih bacanja prekinuo sušu Čačana. Međutim, Beograđani su osetili da je trenutak po njih dobar, pa su trojkom Lutovca čak i poveli, prvi put na susretu (56:59). Zlatanović je ponovo morao da reaguje i pozove svoje igrače na minut savetovanja. Važnu trojku odmah je ubacio Ćurčić, pa je Borac mogao malo da odahne. Na to su se nadovezali promašaji gostiju sa linije za slobodna bacanja, pa je domaćin bio u boljoj poziciji nego minut ranije. Na dva minuta pre kraja rezultat je bio poravnat (61:61). Brojna publika u dvorani kraj Morave je osetila koliko je potrebna pomoć mladim Čačanima, pa je pojačala intezitet navijanja. Prvi potez povukao je trener Crvene zvezde, koji je pozvao košarkaše na klupu, kako bi im udelio jedan od poslednjih saveta. Uprkos tome, prvi je poveo Borac. Usledila je i fenomenalna odbrana domaćina, ali koja nije naplaćena u naredna dva napada. Na redu je bila Crvena zvezda, koja je preko Topića došla do poravnanja (62:62). Poslednji napad na susretu imao je Borac, ali šut Nikolića nije završio u košu, tako da je meč otišao u produžetak.

Borac bolje otvara produžetak, pa preko Ćurčića dolazi do nove trojke. Odgovorili su Gačić i Vuković koševima iz reketa. Usledilo je nekoliko grešaka na obe strane, pa se rezultat nije menjao. Tek je Milošević sa linije za slobodna bacanja prekinuo promašaje. Za njim je pogodio Vuković na jednoj, a Popović na drugoj strani, pa je Borac imao prednost (70:68). Usledili su poeni Topića, pa je Crvena zvezda izjednačila. Kako domaćin nije iskoristio svoj napad, gosti su imali šansu da stave tačku na meč. Ali je Topić napravio faul u napadu, svoj peti, tako da je dao rivalu gotovo šest sekundi za ofanzivu. Naravno, Zlatanović je tražio tajm aut, kako bi nacrtao poslednji napad. A junak pobede Čačana bio je Konstantin Popović, koji je ubacio trojku i odveo svoj tim u finale.

Pred kadetskim timom se nalazi samo još jedna prepreka do pehara namenjenog šampionu države. Naime, Borac će sačekati kraj drugog polufinalnog duela, koji će danas igrati Mega Mozzart i Dynamic VIP PAY (16:30), kako bi saznao ime rivala sa kojim će sutra ukrstiti koplja u finalu.

Inače, sutra u 13:00 biće odigran meč za treće mesto, dok je u 15:30 zakazana borba dva najbolja tima za osvajanje šampionskog zvanja.

Borac: Ćurčić 17, Bugarčić, Simović, Erić 6, Vasilijević, Nikolić 27, Ivković, Milošević 6, Radović, Popović 15, Tatić, Stojić 2.

Crvena zvezda mts: Kostić, Radovanović 4, Bjelica, Gačić 15, Lutovac 14, Gagić 7, Vitorović, Spasojević, Dabić 6, Lukić 2, Topić 11, Vuković 11.



Komentari

Budućnost čačanske košarke, igračka i trenerska..... Bravo momci, bravo Zlatanoviću.!!!

14.05.2022 21:10


Ostavite komentar