Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Maloj Nikolini iz Čačka i dalje potrebna naša pomoć, za lečenje u Turskoj nedostaje 19.000 evra

post-title


Petogodišnja Nikolina Ćirić iz Čačka ima brojne zdravstvene tegobe. Rođena je prevremeno, ima hidrocefalus, boluje od epilepsije i cerebralne paralize. Za terapiju matičnim ćelijama i operaciju u turskoj klinici Nikolina ima termin početkom juna. Porodica apeluje za pomoć u prikupljanju sredstava za lečenje, koje bi, prema procenama lekara, znatno poboljšalo Nikolinino zdravstveno stanje.

Nikolina je prevremeno rođena sa samo 850 grama i od tada traje borba za njeno zdravlje. Nakon nedavnih terapija i konsultacija u turskoj klinici počela je više da priča i hoda uz asistenciju.

"Ima funkciju da razume šta joj se kaže, da odgovori na pitanje, naučila je da broji do deset. Mentalno je počela da sazreva za razliku do pre par meseci, dok nismo otišli u Tursku, ona ništa od toga nije mogla", objašnjava majka Lola Milutinović.

Roditelji najveće nade polažu u terapiju matičnim ćelijama, koja bi znatno poboljšala Nikolinino stanje. Boje se da neće uspeti da prikupe potreban novac, jer je termin u turskoj bolnici zakazan već za početak juna.

Za tu transplantaciju potrebno im je da skupe 19.000 evra bez dodatnih troškova.

"Ja molim sve ljude dobre volje, svako ko je u mogućnosti da pošalje SMS poruku, bilo koje preduzeće da uplati na njen račun novac, da je odvedem na lečenje. To nam je jedina šansa da ona ozdravi. Ja da imam šta da prodam, ja bih prodala, čak i svoje organe, samo da je izlečim. Ali nemam, zaista nemamo od čega", apeluje Nikolinina majka.

Kaže i da žive kao podstanari, da suprug radi za dnevnicu, kada ga pozovu i da je jako teško.

Novac za lečenje Nikoline Ćirić prikuplja se i preko humanitarnih fondacija i slanjem SMS poruka.

Proteklih meseci u Čačku su organizovane različite humanitarne akcije za pomoć petogodišnjoj devojčici.

RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar