Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mališani iz Vrela kod Topole okupljaju se na običnoj livadi već godinama: Roditelji sami postavili ljuljaške kako bi obradovali skoro 40 mališana

post-title
Foto: RINA


Dok su neka sela u pojedinim krajevima Srbije potpuno pusta, zaseok Vrelo u Žabarima kod Topole može da se pohvali velikim brojem mališana. Tu je čak preko 30 dece različitog uzrasta, a ovi sokaci su najglasniji u dane praznika i nedeljom. Mesto njihovog okupljanja je jedna livada, jer svoje igralište nemaju i to im, kako kažu, mnogo nedostaje. Roditelji se trude koliko mogu, ali nisu u mogućnosti da običnu livadu potpuno preurede u tu namenu.

„Mi smo preuredili koliko smo uspeli, postavili smo ljuljaške, obećali su nam iz lokalne samouprave neke rekvizite ali još ništa nismo dobili. Deci bi trebao koš i možda jop neka sprava za igranje. Moje unuke treniraju košarku i odbojku, još dece iz ovog kraja se rekreativno bavi sportom a ovo bi za njih bilo pun pogodak. Dece ima dosta, pa bi i igralište uvek bilo puno. Nadamo se da će nas biti još“, kaže Dragan Vasiljević, meštanin ovog kraja.

1652715234_topola-deca-igraliste-fotorina1
Foto: RINA

Takođe dodaje da imaju poteškoća i sa prevozom jer autobus ne saobraća kroz njihov kraj. Zbog nedostatka autobusa, roditelji su prinuđeni da voze svoju decu do škole, iako su uglavnom u radnom odnosu. To im kako kažu predstavlja veliki problem jer poslodavci često nemaju razumevanja i zbog takvih okolnosti uglavnom jedan roditelj nije zaposlen.

„Mi kad bi slali decu na autobus, trebalo bi da siđu sve do centra sela jer autobus ne staje kod Trafo stanice koja je naša najbliža stanica iako i do nje ima oko 600 metara. Više puta smo apelovali da nam se asfaltira i privede nameni preki put do Ljubesela koji bi dosta olakšao prevoz dece i približio nas gradu, međutim, niti smo dobili taj asfalt niti ima autobusa“, ističe Vasiljević.

Iako život na selu nosi sa sobom brojne poteškoće, mladi nisu odustali od dedovine i ulažu velike napore da svojim naslednicima obezbede bolje uslove za život i srećnije detinjstvo.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar