Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Velike muke meštana užičkog naselja Koštica traju duže od četiri decenije, sada im konačno dolazi kraj

post-title
Foto: RINA


Duže od 40 godina meštani užičkog naselja Koštica nemaju miran san. Klizište koje se nalazi iznad njihovih kuća preti da ugrozi oko 30 domaćinstava, a zbog izlivanja kanalizacije njihova ulica onemogućena je za normalan saobrćaj. Za sve ove godine čak im je nikao i paradajz iz kanalizacije, jer su rupe prekrivali najlonom. Sada je njihovim mukama i zvanično došao kraj jer je konačno potpisan ugovora kojim reguliše finansiranje sanacije klizišta u Užicu.

"Nismo imali miran san već decenijama. Ja imam 52 godine i ovo klizište je deo moje svakodnevice već decenijama. Dešavali su mnogi incidenti, kuće su oštećene i napukle, a automobili propadali kroz rupe. Poslednjih godina postalo je neizdrživo zbog smrada kanalizacije, ali i sve veće opasnosti da se celo brdo sruši na kuće. Svaku noć smo legali sa velikim strahom i strepnjom", rekao je za RINU meštanin Koštice Dragan Marković.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prepoznalo je ozbiljnost i hitnost problema i na sebe preuzelo obavezu obezbeđivanja sredstava kako bi se problem na sanaciji klizišta rešio trajno.

"Uveran sam da će izabrani izvođač radove završiti u ugovorenom roku. Naš zadatak nije samo da gradimo autoputeve, brze pruge i infrastrukturne projekte, već je naš zadatak da se uključimo i rešavamo sve probleme koji ne mogu biti rešeni iz različitih razloga - zbog nedostatka resursa, nedostatka kapaciteta na lokalu ili određenom regionu“, izjavio je ministar Tomislav Momirović.

1652777396_uzice-potpisivanje-kliziste-fotorina5-min
Potpisan ugovor za sanaciju klizišta, foto: RINA

Klizište u ulici Svetozara Markovića u Užicu je višegodišnji problem. Trenutno je ugroženo 30 kuća, koje su bez vode i kanalizacije. Ugovorom o prenosu finansijskih sredstava između MGSI i Grada Užice, ministarstvo se obavezuje na realizaciju projekta sanacije klizišta i finansira ukupni iznos od 110.000.000 dinara. Grad Užice je sproveo javnu nabavku za izbor izvođača na sanaciji klizišta i izabrani izvođač je kompanija „Jedinstvo Užice“.

Nakon potpisivanja ugovora, ministar Tomislav Momirović o svim aktuelnim pitanjima, održao je i radni sastanak u Gradskoj kući u Užicu, a zatim će obići radove na renoviranju železničke stanice Užice. Radni dan nastaviće obilaskom deonice Kokin Brod – Pribojska banja gde se radovi izvode intezivno i odvijaju se planiranom dinamikom.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar