Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pobuna u Čačku: 10 odbornika protiv smene direktora, Todorović se nije pojavio na sednici skupštine

post-title
Foto: Screenshot


Skupština grada Čačka izglasala je predloge za nove direktore JKP Komunalac i JKP Gradsko zelenilo, uz skandal na brojanju i strahovite pretnje i ucene odbornika. Protiv postavljenja novog direktora JKP Gradsko zelenilo glasalo je oko 10 odbornika, a sluzbe su izbrojale jedan glas protiv. Slično je bilo i u slučaju JKP Komunalac, pa se zbog ne poklapanja rezultata pristupilo glasanjem prozivanjem. Tada se 10 odbornika izjasnilo protiv predloženog rešenja. Taj broj bi nesumnjivo bio značajno veći, da odbornicima od strane rukovodstva grada nije prećeno ostankom bez posla. 

Podsetimo, gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da su dosadasnji direktori jako dobro radili svoj posao, ali da moraju biti promenjeni jer zakon ne dozvoljava da 2 puta budu VD direktora. Međutim, upućeni kažu da se radi o izgovoru za čišćenje nepodobnih kadrova, jer su pre nekoliko nedelja direktori JKP Vodovod i JP Parking servis izabrani za VD direktora iako su to već bili. 

Danasnje glasanje je priteklo u svetlu klasicnog politickog nasilja gde da nije bilo ucena i pretnji odbornicima (poruke koje cemo ubrzo objaviti) odluke o smeni direktora ne bi prošle.

Todorović se nije pojavio na današnjoj sednici skupštine, već je sednicu pratio iz svog kabineta.

Najveći revolt je izazvala činjenica da Todorović po ovoj bitnoj temi nije sazvao Gradski odbor, odborničku grupu kao i da nije obavestio vrh stranke o kadrovskim promenama, niti je za iste dobio odobrenje. Kako smo u prethodnom tekstu objavili, sve je izvesnija promena rukovodstva u GrO SNS Čačak zbog grubog krsenja discipline i statuta stranke.



Komentari

Objavite sve poruke! Ovakvim radovima se mora stati na put! Smena Miluna Todorovica je neminovna! Puna podrska gradjana!

Rade

19.05.2022 18:32


Ostavite komentar