Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Stari grad na litici najposećeniji lokalitet: Grad na Đetinji polako zauzima svoje mesto na turističkoj mapi Srbije

post-title
Foto: RINA


Simbol grada na Đetinji, srednjovekovni grad na brdu iznad Užica, tokom letnje sezone otvoren je svaki dan osim utorka. To ranije nije bio slučaj jer je ovo zdanje svim posetiocima za obilazk bilo dostupno samo vikednom.

"Sada se povećao broj turista koji biraju da obiđu Stari grad, broj poseta premašio je 1500. Posetioci stižu iz čitave Srbije, ali i iz regiona. Njegova lepota privlači brojne prolaznike koji se voze magistralnim putem koji preko Užica vodi do Crnogorskog primorja. Još više gostiju očekuje se tokom jula i avgusta", kažu u užičkoj turističkoj organizaciji.

Stari grad je sagrađen u 15. veku i to na strmoj litici iznad reke Đetinje Nekada je bio glavno srpsko uporište protiv Turaka, a danas je mesto koje uči istoriji i sa kog puca veličanstven pogled na čitav grad. U njegovu rekonstrukciju uloženo je preko 60 miliona dinara, a sve u cilju poboljšanja turističke ponude Užica koji ima veliki potencijal a koji još uvek nije dovoljno iskorišćen.

"Naš cilj jeste da i Užice bude ucrtano na turističku mapu Srbiju, grad u kome se zadržava a ne samo prolazi ka Zlatiboru, Zlataru i Crnoj Gori. Nakon rekonstrukcije Starog grada u planu su i drugi veoma značajni projekti, Nihovom realizacijom biće zaokružena turistička ponuda, jer će pored Starog grada turisti i posetioci moći da vide i našu hidrocentralu na Đetinji, ali i da jedinstvenom u Srbiji Zelenom stazom stignu do Neolitskog naselja. I sve uz različite propratne sadržaje", rekao je za RINU Dragoljub Stojadinović, zamenik gradonačelnice Užica.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar