Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Grom usmrtio dve krave i bika: Bez znakova života na livadi pored kuće pronašao ih gazda Mile, prošle godine zadesilo ga isto

post-title
Foto: RINA


Tokom silovitog nevremena praćenog gradom koje je pogodilo ivanjički kraj, Milu Vukićeviću iz sela Erčege grom je udario u blizini porodične kuće i napravio havariju. Dom je ostao bez električne energije, a na obližnjoj livadi pronašao je mrtve dve krave i jednog bika, koji su takođe stradali od udara groma.

"Grmelo je i sevalo na sve strane, znao sam da ponovo neće izaći na dobro. Kada je nevreme utihnulo otišao sam do livade da obiđem životinje, a i ostao zaprepašten prizorom. Mrtvu stoku našao sam na gomili, nisu davali znake života. Slično mi se desilo i prošle godine, kada mi je grom ubio jednu kravu", izjavio je Milo za RINU.

Težak život na selu još više otežavaju elementarne nepogode, koje vrednim stočarima dodaju so na ranu. Ono što je u Erčegama načinio grom, Mila će sada koštati preko 3.000 evra.

"To je za nas mnogo novca, teško se zarađuje dinar u stočarstvu. Elementarne nepogode svaki put nas dokusure. Prošle godine imao sam 14 krava, bika, 11 teladi i tri konja, a sada mi je ostalo samo sedam krava, dvoje teladi i dva konja. Zvao sam komunalnu inspekciju kako bi zakopali životinje, ali još uvek niko nije došao", priča Mile.

Zbog velike štete koju je pretrpeo, njemu će u susret izaći i lokalna samouprava kojoj se obratio za pomoć.

"Na prethodnom Opštinskom veću izmenjena je odluka koja se tiče pomoći prilikom elementarnih nepogoda. Do sada tu nisu bili uključeni kućni ljubimci i domaće životinje koje bi stradale, već samo stambeni i poslovni objekti. Sada je doneta odluka da se pomogne oštećenima u tim situacijama jer je bilo dosta takvih slučajeva. Tako da ćemo Vukićeviću na ime odštete dati 250.000 dinara", izjavio je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar