Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uskoro završetak rekonstrukcije Žaočanskog vrela sa kojeg će se vodom napajati 330 domaćinstava

post-title
Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je sa saradnicima posetio Mesnu zajednicu Žaočani, gde je u toku završetak rekonstrukcije „Žaočanskog vrela“, koje služi za vodosnabdevanje 330 domaćinstava iz Žaočana, Kačulica, Goričana, Slatine i Mršinaca. Vodoizvorište sagrađeno je 1969. godine, a koristi ga oko 1.000 stanovnika.

4-8-1
Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

- Klizišta koja se nalaze u brdu pored izvorišta uzrokovala su da u proteklih 13 godina skoro da nema vode, odnosno svedena je na minimum od onog potencijala iz daleke 1969. godine. Sada, nakon rekonstrukcije, koja podrazumeva ugradnju novog filtera i rekonstrukciju postojećih delova izvorišta, kapacitet je 350 litara u minutu. To je potpuno zadovoljavajuće za potrebe 330 domaćinstava, čiji su članovi pre 53 godine svojim prilozima učestvovali u izgradnji, ne samo vodoizvorišta, već i kompletne mreže – rekao je Todorović.

Investicija vredna oko tri miliona dinara finansirana je iz gradske kase, a dok se ne izvrše ispitivanja vode, zbog rekonstrukcije izvorišta, ona će biti samo za tehničku upotrebu.

Kako je istaknuto, nakon što ZZJZ Čačak potvrdi da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće, meštani pomenutih pet mesnih zajednica dobiće značajno kvalitetniju vodu i veći kapacitet izvorišta, kakav je nekada bio, tako da se očekuje da i u letnjem periodu vodosnabdevanje sa ovog sistema bude uredno.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar