Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Asfalt stigao u četiri mesne zajednice

post-title
Foto: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac


U okviru radova na putnoj infrastrukturi opštine Gornji Milanovac, u prethodnom periodu je asfaltirano nekoliko nekategorisanih i lokalnih puteva. Tako je u MZ Lozanj asfaltirana deonica od nastavka postojećeg asfalta Obućina do Ristića i deonica od Ristića do kuće Milojevića. Deonica Lozanj 1 je duga 637m, a Lozanj 2 je 270 m sa širinom asfalta od 2,50 m i sa obostranim bankinama od po 0,25m,. Ukupna dužina puta je 907 metara, dok je ukupna vrednost radova 5.287.020,00 dinara.

Na pomenutim trasama ulice predviđen je asfalt BNHS 16 u debljini od 5 cm, ispod toga je nasut gornji noseći sloj tampona od 0-31,5mm u debljini od 10cm. Izvođač radova je građevinsko preduzeće AR gradnja iz Beograda.

U MZ Klatičevo asfaltiran je nekategorisani put ukupne dužine 530 metara. Zadovoljni meštani komentarišu da im je ovaj put od velikog značaja.

- Nismo puno čekali da se počne sa radovima. Zadovoljni smo i izvođačima i kvalitetom radova. Svaka čast, nemamo reči – rekao je Srboljub Vukašinović iz Klatičeva.

Ukupna vrednost radova koji obuhvataju rehabilitaciju ovog putnog pravca iznosi 2.758.860,00 dinara sa PDV-om, a izvođač je preduzeće SVIN doo iz Gornjeg Milanovca.

Završeni su i radovi na rehabilitaciji lokalnog puta u Krivoj Reci, gde je asfaltirana deonica na pravcu Madžarsko groblje - Golubac u dužini od 646 metara.

- Ovaj put se radi udruženim sredstvima meštana i Opštine Gornji Milanovac, a bilo nam je u interesu da se uradi jer je bio zaista loš – rekao je Radovan Marjanović, predsednik MZ Kriva Reka.

Ukupna vrednost radova je 3 240 170 dinara sa PDV-om, a izvođač radova je preduzeće AR GRADNjA iz Beograda.

Prošlog petka je asfaltiran još jedan putni pravac na području opštine Gornji Milanovac. Završeni su radovi na ulici Jove Komandira na Rudniku koji obuhvataju asfaltiranje trase - od hotela „Kraljica“ pored novog bazena na Rudniku sve do Vizitorskog centra, dužine 265 metara, širine 5m, asfaltom BNHS16 debljine 6cm. Izrađene su bankine sa jedne strane ulice, dok su sa druge postavljeni ivičnjaci radi usmeravanja i evakuacije površinskih voda.

- Put se radi, bazen se radi, atmosfera je dobra, to je nešto što nama ovde treba. Zadovoljni smo kako se radi put, mi smo nekada radili o svom trošku, a sada uz pomoć opštine, značiće nam da se ova deonica asfaltira. Zimi nam je bio najveći problem, sad će nam čistiti sneg, a i komunalcima će biti lakše da dođu da odvezu smeće- kaže Miloje Radojević sa Rudnika.

Vrednost radova je 3.699.522,00 dinara, a izvođač građevinsko preduzeće “Svin” doo iz Gornjeg Milanovca.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar