Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bahati pojedinci prosuli prerađeno ulje u Živičku reku, u jeku suše meštanima uništili alternativno izvorište koje im je bilo spas

post-title
Foto: RINA


Meštani dragačevskog sela Živica ostali su zgroženi bahatošću pojedinaca, kada su u jednom od virova Živičke reke primetili veliku količinu prerađenog ulja koju je neko prosuo u vodu. Ionako teška hidorološka situacija, sada je još gora. Identitet onih koji su ovo učinili za sada nije utvrđen.

"Korito Živičke reke skoro je presušilo, ali je ostao po neki vir koji smo mogli da iskoristimo za napajanje stoke. Kada sam sišao do reke u nadi da će vode napiti žedne ovce imao sam šta i da vidim. Na površini se sve presijavalo od ulja", rekao je za RINU meštanin sela Živice.

Ovim nesavesnim postupkom ne samo da je uništena voda u viru u koji je prosuta, nego i čitavo rečno korito koje je na izdisaju.

"Ovo je sramota šta ljudi rade. Kao da ne razmišljaju svojom glavom i kao da mozga nemaju. Mi se i ovog leta mučimo sa vodom, ovakva alternativna izvorišta su nam dragocena bar za napajanje žedne stoke, a oni to uništavaju i prosipaju ulje", dodaju meštani.

Usled sušnog perioda na čitavoj teritoriji opštine Lučani na snazi je apel svim meštanima da vodu troše racionalno, da se ne zalivaju voćnjaci i bašte jer to može dovesti do rigoroznih restrikcija.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar