Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Đorđe Mićić: Čačak 94 želi da pruži šansu mladim košarkašima Borca

post-title
Foto: Lejča photography


Pripreme za novu sezonu 2022/2023. uveliko traju. To važi za ekipe koje se takmiče u AdmiralBet ABA ligi, ali isto tako i za timove koji će se boriti u KLS-u. Što se tiče sastava iz grada na Moravi, to se odnosi na Borac i Čačak 94.

Kao što je dobro poznato, prošle godine je uspostavljena saradnja između dva kluba, pa su Đorđe V. Ćurčić i Luka Andrić nastupali sa juniore i seniore Borca, ali i za prvi tim Čačka 94.

Nema sumnje, angažovanost mladih igrača na više frontova dobrano je značila za njihov košarkaški razvoj. A koliko su napredovali govori i činjenica da su ovog leta dobili poziv u U18 reprezentaciju Srbije, sa kojom su osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Izmiru. Dakle, rad sa nekoliko različitih trenera i starosnih kategorija pozitivno se odrazila na pomenute momke.

A pošto je uspostavljena saradnja na obostranu korist, klubovi su odlučili da nastave u istom smeru, pa će ponovo nekolicina igrača Borca nositi dres prvog tima Čačka 94, što je istakao i Đorđe Mićić.

,,U ovom momentu mi u Čačku 94 ne razmišljamo toliko o plasmanu u Košarkaškoj ligi Srbije. Nije nam toliko bitno da li ćemo izboriti Superligu, ili ćemo se boriti za opstanak. Ono što nam je zaista bitno jeste da pružimo šansu iskusnim igračima od prošle godine, a takođe i mladim košarkašima koji dolaze iz Borca. Mislim da je Košarkaška liga Srbije dobra sredina za nešto tako. Dakle, glavni cilj nam mora biti razvoj mladih igrača. Moram još jednom da istaknem da smo uspostavili dobru i kvalitetnu saradnju sa Borcem, koji će nam pozajmiti nekoliko juniora. Verujem da će to biti na obostranu korist”, rekao je Đorđe Mićić.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar