Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Spas za žedne meštane i suve voćnjake srpske Toskane: Kopaju se dve nove bušotine pitke vode u Topoli

post-title
Foto: RINA


Duže od mesec dana meštani sedam sela u okolini Topole i varošice muče muku sa nedostatkom vode. Snalaze se kako mogu i moraju, ali iz dana u dan postaje sve teže. Tvrde da ova situacija nije trenutna, već predstavlja višedecenijski problem koji bi mogao da bude rešen iskopavanjem dve nove bušotine.

„Završena je javna nabavka za izradu još dve dubinske bušotine u opštini Topola za dodatne količine pitke vode. Radiće se dubina do 120 metara. Bušotine se rade prema studiji koju je za opštinu uradio institut Jaroslav Černi 2014-2015. godine, na osnovu kojeg su završene Krečane 2 i 3", rekao je Dragan Jovanović član opštinskog veća za infrastrukturu u opštini Topola.

Dve nove pozicije, jedna je u koritu reke Kamenice to je u mesnoj zajednici Bor, druga je Oplenačka greda.

"Radni zadatak je najmanje 3.5 litra vode u sekundi po bušotini, u roku od sedam dana krećemo sa radovima“, dodaje Jovanović.

Na otežano vodosnabdevanje u velikoj meri uticao je izuzetno sušan period i smanjen dotok vode, a najteža situacija je u selima koja su na gradskom sistemu vodosnabdevanja jer se dešava da vode nema i po pet-šest dana.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar