Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vučić ponovo najavio povećanje plata u javnom sektoru, za vojsku 25 %

post-title
Foto: Mediaportal


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć povećanje plata za ceo javni sektor, koje će, kako je naveo, biti između 12 i 13 odsto. A najveće povećanje primanja imaće Vojska Srbije.

Što se Vojske tiče, imam izvanrednu vest za vojna lica. Dakle, ne pričam o birokratama i političarima, već o vojnicima, oficirima i podoficirima. Očekujem povećanje između 12 i 13 odsto povećanje za ceo javni sektor. A za vojsku ćemo ići na 25 odsto povećanja plata od 1. januara 2023. Oni koji imaju 60.000 dinara, imaće 75.000. To je kao da 15 plata prime danas - rekao je Vučić.

Penzija će biti povećana između 19,3 i 20,2 odsto, pri čemu ćemo ići od 1. novembra sa prvim povećanjem penzija, dodao je.

Vučić je rekao da će najavljeni rast plata i penzija potpuno amortizovati efekat inflacije.

Inflacija će nam na međugodišnjem nivou na kraju godine biti oko 9,8 odsto a rast penzija će biti 20,2 odsto.Kada su rasle penzije četiri i pet posto a imali smo inflaciju od od 3-4 odsto pa je to bio rast. Posebno penzija, jer one nisu pratile plate koje su mnogo brže rasle. Ovog puta penzioneri će biti izuzetno zadovoljni - rekao je Vučić gostujući na Televiziji Prva.

On je naglasio kako je to uspeh, jer treba imati na umu da je ovo treća godina kovida i ratna godina.

 

Povodom protesta poljoprivrednika rekao je da očekuje da će se on završiti dogovorom, ali i da iz državne kase ode 30 miliona samo za ovo što im je obećano.

On očekuje da će poljoprivrednici biti malo zadovljniji, i da to nisu profesionalni štrajkači.

To su domaćini ljudi, biće malo zadovoljniji, ali i dalje nezadovoljni - rekao je Vučić.

Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar