Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Miroslav Milić: U potrazi smo za adekvatnim pojačanjima

post-title
Foto: Sava Gucunski


Kao što je poznato već duže vreme, nova sezona u AdmiralBet ABA ligi počeće 30. septembra. U skladu sa tim saznanjem, gotovo svi timovi učesnici regionalnog takmičenja uveliko sklapaju nove rostere, a nekolicina je počela i sa pripremama.

Ono što najviše zanima čačansku publiku svakako je Borac. U dosadašnjem delu leta klub je sklopio šest ugovora. Saradnja je produžena sa pet igrača, a u timu je i jedno novo/staro lice.

Preciznije rečeno, novi dokumenti su sastavljeni za Aleksu Novakovića, koji ostaje u Borcu još dve godine, Đorđa V. Ćurčića, koji je pristao na saradnju dugu četriri sezone, kao i kapitena Nemanju Todorovića, koji je potpisao papir koji ga obavezuje da igra za prvi tim još dve godine. Takođe, Radovan Đoković je pristao da ostane u klubu još godinu dana, a isto je učinio i Hanter Hejl. Pored pomenutih košarkaša, u Čačak je ovog leta ponovo došao Marko Radonjić, koji je pristao da igra za crveno-bele jednu takmičarsku godinu.

Što se tiče seniorskih igrača, u ovom momentu ugovor sa klubom ima još samo Bojan Tomašević. U skladu sa tim, u periodu koji dolazi valja očekivati još novih imena u redovima Borca, ili pak nastavka saradnje sa nekim starim igračima.

Takođe, vredno je još jednom pomenuti da je Borac među prvima u AdmiralBet ABA ligi krenuo da sastavlja tim za nastupajuću takmičarsku godinu. Doduše, to će tokom ovog leta biti posao pomoćnih trenera Đorđa Mićića i Miroslava Milića, jer je Marko Marinović, šef struke prvog tima Borca, u stručnom štabu selektora Srbije Svetislava Pešića, pa će do polovine septembra biti opravdano odsutan.

,,Pokušavamo, koliko je moguće, da sačuvamo osovinu rostera od prošle godine. Naravno, imamo cilj da dovedemo i nekoliko adekvatnih pojačanja, a uprava kluba aktivno radi na tome. Želja nam je da dovedemo košarkaše koji će nam pomoći da budemo mnogo bolji nego prošle godine”, rekao je Miroslav Milić, pomoćni trener Čačana.

Inače, prvi meču novoj sezoni 2022/2023. u AdmiralBet ABA ligi Borac će odigrati u Ljubljani protiv domaće Cedevita Olimpije. A prvi duel na parketu dvorane kraj Morave planiran je već za drugu rundu, kada će Čačani ugostiti FMP Meridian.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar