Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Carevići dobili asfalt

post-title
Foto: RINA


Na teritoriji Drgačavea mnogo je mladih koji su odlučili da ostanu na svojim imanjima, bave se poljoprivredom i tu stvaraju porodicu. Ono što su svi naveli kao jedan od glavnih faktora njihovog ostanka jeste dobra putna infrastruktura koja njihov život na selu čini lakšim i funkcionalnijim. Tokom prethodnih godina veliki deo seoskih puteva je rekonstruisan, a sada je asflat stigao i u zaseok Carevići u MZ Goračići u dužini od 980 metara.

"Ovo je istorijski dan za nas. Možda nekom kilometar asflata ne znači mnogo, ali za nas je prozor u svet. Godinama smo se teško snalazili kad padnu kiše i snegovi, sada će sve biti mnogo drugačije", kažu za RINU meštani Carevića.

Ovaj putni pravac nije jedini koji se radi i završen je na teritoriji opštine Lučani, a čitavo Dragačevo je sada veliko gradilište.

"Ovaj putni pravac urađen po sistemu 3:1 i da ih ove godine nas očekuje još puno asfaltiranja po ovom sistemu. U budžetu Opštine izdvojeno oko 120 miliona dinara za asfaltiranje i radiće se na 23 putna pravca u ukupnoj dužini od preko 16 kilometara. Danas se asfaltira u Grabu, zaseoku Šipetići negde oko 900 metara, zatim se radi u Goračićima zaseok Jevremčevići pa zatim u MZ Viča, zaseok Milekići pa u Donjoj Kravarici zaseok Vasilići”, rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Investicija u zaseoku Carevići vredna je 8,5 miliona dinara, a radovi su izvršeni kavlitetno i u roku.

RINA



Komentari

Само надлежни из Горачића недају ни да се наспе пут од такозваног школског брда до фамилије Кнежевић, јер наводно њима не треба и немају уцртан пут.

Бане Кнежевић

26.08.2022 13:52



А за Дубље,засеок Ћендићи,тамо нема људи,што асвалтирате.

Ненад

21.08.2022 04:04


Ostavite komentar