Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Opština Lučani uputila građanima javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije

post-title
Foto: Mediaportal


Građani opštine Lučani zainteresovani za zamenu stolarije, ugradnju toplotnih pumpi, radijatora, kotla i dodatne mere energetske efikasnosti, od danas mogu da se prijave za subvenciju opštine Lučani u iznosu do 50 odsto vrednosti ukupne investicije po pojedinačnoj prijavi a maksimalno 140 hiljada dinara sa PDV- om. 

Opština će subvencionisati zamenu spoljne stolarije u kući ili stanu do 50 odsto vrednosti investicije a maksimalno 140 hiljada dinara, zatim nabavku i instalaciju kotlova na gas, maksimalno 85 hiljada dinara, kotlova na biomasu, subvencije do 50 odsto a maksimalno do 110 hiljada, zamenu postojećih ili ugradnju novih cevnih mreža i radijatora, subvencija 50 odsto najviše do 100 hiljada dinara, nabvku i ugradnju toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće maksimalno do 250 hiljada dinara od ukupne vrednosti investicije.

Građani koji se prijave na javni konkurs, proći će proveru ispunjenja uslova a potom će odabrane firme odraditi sav neophodan posao za šta će im biti isplaćena navedena subvencionisana sredstva. Rok za prijavu je 18. oktobar tekuće godine. Ukupan iznos opredeljen za ovu namenu je 13 miliona dinara budžetskih sredstava. 

Prethodno je Opštinska uprava Lučani objavila konkurs a zatim i odabrala firme koje će obavljati poslove zamene stolarija, kotlova, radijatora i drugih mera energetske efikasnosti.            

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović navodi da je javni poziv namenjen svim našim građanima koji žele da na najefikasniji i najekonomičniji način dostignu što bolju energetsku efikasnost u svojim domovima. On navodi da je korišćenje ovih sredstava jedinstvena prilika da se naprave najbolji uslovi za smanjenje potrošnje električne energije i koriste čisti izvori toplotne energije.

Javni poziv, sa svim detaljima prijave je dostupan na zvaničnom sajtu opštine Lučani.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar