Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U čačanskoj Opštoj bolnici održana komemoracija povodom smrti doktora Milorada Ranitovića

post-title


U čačanskoj Opštoj bolnici održana je komemoracija povodom smrti doktora Milorada Ranitovića. Minutom ćutanja porodica, kolege I prijatelji oprostili su se od prerano preminulog doktora.

“Tako usporen I sa smirenim glasom, usporenom pričom, uvek je uspevao da smiri I da ulije nadu I kolegama I pacijentima I uvek je sve stizao. Nažalost, I on I doktor Vukotić su se razboleli u isto vreme. I evo, dešava se da po ko zna koji put nešto što ni nama lekarima nije baš dokučivo, da mi koji pomažemo I spašavamo ljudske živote, vrlo često nismo u mogućnosti, jer jednostavno medicina nije dosegnula dotle da možemo sami sebi I jedni drugima da pomognemo. Najveći gubitak je za porodicu ali I sve kolege I čačansku medicinu. Želim da se zahvalim doktoru Ranitoviću za sve što je pružio I svojim pacijentima I našoj bolnici”, istakao je direktor Opšte bolnice Čačak prim.dr Dejan Dabić.

Od preminulog doktora oprostio se načelnik odeljenja ortopedije doktor Vladimir Milošević.

“Uvek pun optimizma, vedrog duha, energije, savestan, odličan hirurg, izuzetan kolega, dobar fudbaler. Takmičili smo se i na tom polju, nebrojano puta na putovanjima bili skupa, prenosio je energiju I širio bez ikakve dileme. Posle nekog napornog posla znao je reći :”E, Bože pomozi, daj nam snage” I ta snaga je trajala sve do njegovih poslednjih dana. Ljudina od bezmalo dva metra kojim smo se ponosili, mi smo uvek išli iza njega… A njegovo obraćanje pacijentima bilo je “Srce, lutko, sine….”, prisećao se doktor Milošević.

Doktor Milovan Milošević emotivnim govorom oprostio se od kolege.

“Dragi naš Ranita, veoma mi je teško da se od tebe oprostimo poslednji put, sa znanjem da te nikada više nećemo videti, zagrliti, da više nikada nećemo razgovarati I radovati se, veoma boli. Evo nas ovde dragi naš prijatelju, svi sa ortopedije, hirurgije, intenzivne nege I svih drugih odeljenja, ovde su tvoji najmiliji, tvoja porodica, I svi mi smo imali sreću da te upoznamo. Da osetimo tvoju ljubav, toplinu. Ogroman čovek, div, a duša kao pamuk”, rekao je okupljenima doktor Milošević.

Lekar čačanske Opšte bolnice Milorad Ranitović, specijalista ortopedske hirurgije sa traumatologijom, preminuo je u 63. Godini života. Doktor Ranitović završio je Gimnaziju u Čačku, a 1985. Medicinski fakultet u Beogradu. Krajem oktobra 1987. počeo je da radi u Služni hitne pomoći u Čačku. Specijalizaciju je završio 2000. godine. Iza sebe je ostavio suprugu Ivanu, ćerku Bojanu i unuku Iris. Doktor Ranitović biće sahranjen na čačanskom groblju u subotu, prvog oktobra u 12 sati.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar