Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Mijatović posle utakmice u Beogradu: Ovo je za nas bila velika škola

post-title
Foto: Dragana Stjepanović


U 12. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart gostovali su u Beogradu Crvenoj zvezdi mts. Iako su dobar deo meča pružili dostojan otpor favorizovanom domaćinu, ipak su na kraju pretrpeli ubedljiv poraz. A što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 86:57 (23:13; 22:24; 20:8; 21:12).

Dejan Mijatović, trener čačanske ekipe, smatra da je njegov tim igrao dobru košarku 25 minuta.

,,Prvo bih čestitao ekipi Crvene zvezde na zasluženoj pobedi. U goste smo došli ekipi koja je zabeležila 10 pobeda i samo jedan poraz. Ono što je bila naša ambicija jeste da se suprotstavimo domaćinu i da vidimo koliko možemo da budemo ravnopravni u ovom momentu. Crvenu zvezdu krasi dobar pristup igri, agresivnost u odbrani, a hteli smo da vidimo koliko možemo da ispariramo. Želeli smo da vidimo kako izgleda jedna evroligaška ekipa. Sa tog aspekta, mogu da kažem da sam zadovoljan, bili smo ravnopravni 25 minuta. Ali posle se desilo ono što je bilo očekivano. Imali smo veliki prazan hod, a protiv ekipe kakva je Crvena zvezda teško je održati se defanzivno, bez adekvatne igre u napadu. Tako da je to to u ovom momentu. Ovo je za nas bila velika škola”, rekao je Mijatović.

Kormilar Čačana je prozborio nekoliko rečenica o ambicijama kluba.

,,Naš glavni ovosezonski cilj jeste borba da sačuvamo status učesnika ABA lige. Kao što sam rekao, posle tri godine jedne filozofije došlo je do promene, tako da je potrebno vreme za adaptaciju. Moramo da se trudimo i da radimo, jer je ova liga izuzetno specifična. Igrači su atletski veoma snažni, tako da je teško igrati u ABA takmičenju. Ne mogu svi košarkaši da igraju. Zbog toga moramo da razmišljamo na pravi način. Moramo da budemo ozbiljan tim u oba pravca. Takav način nam je doneo dve pobede”, zastao je Mijatović, a onda je još dodao.

,,Sledi nam niz od nekoliko teških utakmica, u kojima ćemo probati da izvučemo neke bodove”, kazao je popularni Džoli.

Šef struke prvog tima posebno je uputio pohvale na račun igre Bojana Tomaševića.

,,Savu Lešića smo pokušali da sačuvamo, jer se dosta potrošio u utakmici sa Splitom. Bojan Tomašević je danas bio odličan. Sa njim smo imali širinu, pogodio je nekoliko puta za tri. Zadovoljan sam kako je izdržao kontakt protiv Bentila i Petruševa. Tu sam želeo da dođe do pomaka. Nema sumnje, on je perspektivan igrač. Pokušavamo da ga naviknemo da igra na pozicijama tri i četiri, a uz adekvatan rad, on će biti budućnost našeg kluba”, završio je Dejan Mijatović.

Borac Mozzart će novi izazov imati već u petak 30. decembra, kada u Čačak dolazi Budućnost VOLI. Početak meča je zakazan za 19:00.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar