Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bojan Tomašević pred utakmicu protiv Budućnosti: Ako budemo ozbiljno shvatili protivnika možemo da tražimo nešto više

post-title
Foto: Lejča photography


U 13. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart imaće priliku da na domaćem parketu dočekaju kolege iz Budućnosti VOLI (petak, 19:00, Dvorana kraj Morave).

Bojan Tomašević, krilni centar Borca Mozzart, ističe važnost pobeda protiv MZT-a i Splita.

,,Novi trener je uneo dodatno iskustvo u ekipu. Svi dobro znaju da se on dugo godina bavi ovim poslom i da je radio u raznim sistemima. A ove dve pobede su nam baš bile potrebne, posebno u delu sezone kada nismo bili sjajni. Dobili smo potrebno samopouzdanje. Nadam se da ćemo nastaviti da igramo u ovom ritmu, onako kako svi od nas i očekuju“, rekao je Tomašević.

U prošlom kolu Čačani su pretrpeli ubedljiv poraz od Crvene zvezde. Ipak, bila je to dobra škola.

,,Protiv Crvene zvezde smo pokazali da jedan deo utakmice možemo da izdržimo u najjačem ritmu. Doduše, ne svih 40 minuta, ali za sada barem 25. Crvena zvezda je na nekom drugom nivou. Ali ako budemo igrali na taj način protiv ekipa sličnog kvaliteta, siguran sam da ćemo ostvarivati pobede. A onda se opstanak u ligi neće dovoditi u pitanje“, kazao je košarkaš crveno-belog tima.

Nakon pomenute utakmice Bojan Tomašević je dobio pohvale od strane trenera Dejana Mijatovića.

,,Svakom igraču prija kada ga trener pohvali. A on je to učinio jer sam ispunio zadatke koje mi je dao pre utakmice. Trudio sam se tokom celog meča, a trener Mijatović je to primetio i pohvalio me“, dodao je Tomašević.

Sledi meč sa Podgoričanima, koji će, nema sumnje, biti izuzetno težak i zahtevan.

,,Odmah po okončanju meča sa Crvenom zvezdom počeli smo da se pripremamo za Budućnost. Reč je o ekipi koja igra Evrokup, uvek je dobra u ABA ligi, puna je iskustva. Ali mislim da ako budemo ozbiljno shvatili protivnika, a siguran sam da hoćemo, možda možemo da tražimo i nešto više. Stručni štab ima plan za rivala, detaljno sve priprema, tako da ćemo spremno dočekati goste iz Podgorice“, zaključio je Bojan Tomašević.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar