Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Mijatović: Meč protiv Budućnosti će biti košarkaška poslastica

post-title
Foto: KK Borac/Lejča photography


Kolo broj 13 AdmiralBet ABA lige planirano je za utakmicu između čačanskog Borca Mozzart i podgoričke Budućnosti VOLI (petak, 19:00, Dvorana kraj Morave).

 

Od kada je rukovođenje prvim timom preuzeo Dejan Mijatović, Borac Mozzart je zabeležio dve pobede, kao i isto toliko poraza. Ipak, trijumfi u susretima sa MZT-om i Splitom, direktnim konkurentima za opstanak u elitnom jadranskom takmičenju, dobar su zalog za budućnost. Sa izrečenim je saglasan i kormilar Borca Mozzart.

 

,,Ostvarili smo dve vrlo značajne pobede u Skoplju i Čačku, jer smo igrali protiv direktnih konkurenata za opstanak. One nam, uz trijumf protiv Mornara, daju zalog da možemo do stabilne situacije. Želimo da postavimo Borac na mesto koje mu pripada. Igrali smo pod moranjem, tako da je veliki pritisak bio na nama. Zbog toga mi je drago da je ekipa odreagovala na pravi način. Nedavno je došlo do promena, tako da je igračima bilo potrebno vreme da se naviknu na nove stvari. Drago mi je das u uspeli da se prilagode u kratkom roku”, izjavio je šef struke Čačana.

 

U minuloj rundi ekipa je doživela ubedljiv poraz od Crvene zvezde.

 

,,U goste smo došli ekipi koja je zabeležila 10 pobeda i samo jedan poraz. Ono što je bila naša ambicija jeste da se suprotstavimo domaćinu i da vidimo koliko možemo da budemo ravnopravni u ovom momentu. Crvenu zvezdu krasi dobar pristup igri, agresivnost u odbrani, a hteli smo da vidimo koliko možemo da ispariramo. Želeli smo da vidimo kako izgleda jedna evroligaška ekipa. Sa tog aspekta, mogu da kažem da sam zadovoljan, bili smo ravnopravni 25 minuta. Ali posle se desilo ono što je bilo očekivano. Imali smo veliki prazan hod, a protiv ekipe kakva je Crvena zvezda teško je održati se defanzivno, bez adekvatne igre u napadu. Tako da je to to u ovom momentu. Ovo je za nas bila velika škola”, smatra Mijatović.

 

Sledi meč sa timom koji vodi Čačanin Vladimir Jovanović. To će, bez trunke sumnje, biti još jedan silan izazov.

 

,,Na redu je još jedna utakmica sa ekipom iz gornjeg dela tabele. Nalazimo se u teškom ciklusu utakmica, u to nema sumnje. Za takve mečeve moramo da budemo izuzetno spremni, jer je potrošnja energije velika. Budućnost ima igrače sa individualnim kvalitetom. Reč je o ekipi koja igra izuzeno brzo, napadački je potentna. Ako mislimo da pariramo takvom timu, moramo da smanjimo prazan hod na najmanji mogući nivo. Čeka nas žestok rad u odbrani”, rekao je strateg Borca Mozzart.

 

Borac Mozzart će u narednom periodu biti jači za Đorđa Gagića.

 

,,Reč je o igraču koji je bio velika želja svih nas u klubu, jer je on pravi timski košarkaš. Imao sam priliku da sarađujem sa njim u Partizanu, tako da poznajem njegove ljudske i igračke kvalitete. Moram da mu se zahvalim što je izabrao da dođe baš u Borac. On je imao sjajne partije prošle sezone u Litvaniji i Evrokupu. Nema sumnje, njegov dolazak je veoma značajan za nas. U ovom momentu, potrebni su nam stabilnost i čvrstina pod košem. A mislim da će nam on to doneti. Takođe, hvala i upravi što je bila ažurna, pa kada se ukazala prilika, odmah je reagovala”, kazao je Mijatović.

 

Naravno, tim će moći da računa na svesrdnu pomoć čačanske publike.

 

,,Mislim da je Budućnost protivnik po ukusu čačanske publike. To je sjajna ekipa, a vodi je Čačanin Vlade Jovanović, koji je sa Partizanom osvajao trofeje. Nema sumnje, biće to prava košarkaška poslastica. Čačani zaslužuju da isprate utakmicu na pravi način. A uz njihovu pomoć, koja nam mnogo znači, Čačak može da bude ponovo vruć teren”, završio je Dejan Mijatović.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar