Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Lopovi ojadili stočara Miloljuba iz Pranjana, na njegovo ime uzeli preko tri miliona dinara

post-title
Foto: RINA


Više od pola godine Miloljub Bralović iz gornjomilanovačkog sela Pranjani ima noćne more koje su mu zadali prevaranti. Naime, oni su na njegovo ime aplicirali za 300 metara plastenika i od države uzeli oko tri ipo miliona dinara. Sve je saznao kada se na njegovom kućnom pragu pojavio inspektor, ali tada je već bilo kasno.

- Ja sam pomislio da je to zbog 15 omatičenih krava pa sam pretpostavio da su došli u kontrolu. Kada sam ih pitao o čemu se radi, odgovorili su mi da sam ja podneo zahtev za pet plastenika u dužini od po 30 metara i širine devet. Bio sam sav u čudu jer nikakav zahtev podnosio nisam. Kada smo seli za sto i počeli da sagledavamo papire prvo sam uvideo da nije moj potpis, zatim smo utvrdili da ja nisam čak ni u opštinu dolazio kako bi uzimao potvrde koje su neophone za slanje zahteva. Ja poslednjih godinu ipo dana nisam ni išao do Gornjeg Milanovca, a kamoli vadio papire, jer je to bilo za vreme korone, kada je nama starijima bilo uskraćen izlazak. Čak nisam išao u varošicu da lekove podižem već sam slao decu - kaže Miloljub za agenciju RINA.

Tu se njegova agonija nije završila. Detaljnim uvidom u dokumentaciju stajalo je da je ovaj poljoprivrednik na račun firme koja proizvodi plastenike, uplatio više od tri miliona dinara.

- Ja nikada u životu nisam imao toliko novca na računu, od kako sam ga otvorio. Izvadio sam listing kao dokaz, gde stoji da u tom mesecu na mom računu ne samo da nije bilo toliko novca, već da ništa niti je uplaćivano niti plaćano. - dodao je on.

Međutim, ovog gornjomilanovčanina stigla je i još jedna muka. Skinut je sa liste aktivnih stočara i danas trpi ogromnu štetu, jer su mu ukinute sve subvencije. Njegovoj sedmočlanoj porodici vezane su ruke i preti im bankrot.

- Ako ne uspemo da nađemo rešenje da nam neko pomogne, sve što smo stvarali moramo da zabatalimo, rasprodamo, a deca da voze kamione kada je to sada deficitarno zanimanje - zaključio je Bralović.

Ovu čestitu porodicu, najpre su prevarili lopovi, a danas imaju još jedan veliki problem sa kojim se teško nose i jedino im država može pomoći.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar