Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku održan prvi Sajam lokalne hrane

post-title
Foto: Infopress


U Kulturnom centru u Čačku održan je prvi Sajam lokalne hrane Lokal fud fest, jedna od aktivnosti u okviru projekta Podrška lokalnom malom biznisu. 

Projekat finansira Evropska unija kroz program EU Pro plus. Na Sajmu se predstavilo više od 30 lokalnih proizvođača i prerađivača hrane među kojima najveći broj izlaže svoje proizvode u Moravskom marketu u Ljubiću.

SAJAM2-1
Foto: Infopress

Među izlagačima na prvom Lokalnom sajmu hrane bili su proizvođači i prerađivači mesa, voća, povrća. Najveći broj njih već izlaže proizvode u Moravskom marketu, distributivnom centru za plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda koji je krajem prošle godine otvoren u Ljubiću. Na Lokalnom sajmu hrane bili su i predstavnici udruženja Evgenija iz Ježevice, Adamovići iz Mrčajevaca, proizvođači cveća, Desert koji proizvodi kolače, Etno kuća Erić iz Mrčajevaca, Polo, Gazdinstvo Bojović i mnogi drugi.

Organizator Sajma lokalne hrane je Poslovno udruženje poslodavaca ,,Unija Čačak 2000“ sa partnerima Forum privrednika Čačka i LAG Čačak – Gornji Milanovac. Oni su istovremeno i realizatori projekta Podrška lokalnom malom biznisu u okviru koga se Sajam sprovodi.

SAJAM41_copy_1680x1050
Foto: Infopress

Otvarajući Sajam zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić je rekao da grad podržava ovu manifestaciju naglašavajući da mu je drago jer je konačno pokrenuta akcija kupujmo domaće kroz Moravski market nedavno otvoren. Projekat Podrška lokalnom malom biznisu u okviru koga je realizovan Sajam Lokal fud fest završava se krajem februara. Tokom proteklih devet meseci koliko je program trajao organizovane su mnoge aktivnosti, a organizator Sajma i nosilac projekta Poslovno udruženje poslodavaca ,,Unija Čačak 2000“ nada se da će Lokal fud fest ubuduće biti tradicionalna manifestacija.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar