Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Biciklisti Borca iz Čačka imali uspešan start nove sezone

post-title


Na prvom Kupu Srbije u biciklizmu za 2023.godinu ekipno prva mesta osvojili seniori i juniori Borca, a pojedinačno Dejan Cogoljević osvojio drugo mesto takmičara do 23 godine, kao i junior Boško Veličić.

Prvi Kup Srbije u drumskom biciklizmu održan je u nedelju 19.03.2023.godine u Erdeviku na kružnoj stazi oko jezera Bruje. Seniori i juniori vozili zajedno 35 krugova u ukupnoj dužini od 80,5km. Na startu su se našli svi najbolji  biciklisti iz Srbije, medju kojima i takmičari koji nastupaju za strane profesionalne timove, a na domaćim trkama nastupaju za matične klubove. U veoma dinamičnoj i brzoj trci, najbolji su bili upravo srpski profesionalci, ali odmah uz njih bili su i mladi biciklisti Borca. Pobedio je Luka Turkulov, Kolesarski klub KRANJ, drugi Marko Stanković OBK BEOGRAD, treći Dušan Rajović BAHRAIN Victorius, dok je Dejan Cogoljević osvojio četvrto mesto, odnosno drugo mesto u kategoriji takmičara do 23 godine. Inače Dejanu je ovo prva trka u seniorskoj konkurenciji. U glavnoj grupi bili su Aleksa Radmilac i Marko Tomić koji su osvojili osmo i deveto mesto, što je bilo dovoljno da Borac osvoji prvo mesto ekipno i na najbolji način krenuli u odbranu prošlogodišnje titule.

U juniorskoj konkurenciji, veoma dobru vožnju pokazao je Boško Veličić, koji se ravnopravno borio sa seniorima i u ukupnom plasmanu osvojio je sedmo mesto, odnosno drugo u svojoj kategoriji. Vukašin Jovančević osvojio je peto, a Filip Ćeriman deveto mesto. U ekipnoj konkurenciji Borac je bio prvi.

 

Naredni nastup seniori Borca u kombinovanoj ekipi sa Metalcem iz Kraljeva nastupiće na dve medjunarodne trke iz kalendara EURO Toura u Sloveniji, 23.03.2023.god. u Ajdovščini i 26.03.2023.god. U Novom Mestu. Juniori Borca nastupiće na otvaranju sezone u Madjarskoj u subotu 25.03.2023.godine u okolini Szeksarda.

 
 


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar