Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Više od 30.000 poljoprivrednika registrovalo gazdinstvo na eAgrar platofrmu

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je Tanjugu da se do danas na platformu eAgrar registrovalo više od 30.000 poljoprivrednih gazdinstava.

Tanaskovićeva je zahvalila poljoprivrednicima na jako dobrom odzivu i istakla da su tako pokazali da razumeju značaj eAgrara.

"Ono što hoću da naglasim je to da nema nikakvog roka. Nikada se sistem neće više zatvoriti. Što znači da svako to može da uradi kad god poželi", rekla je ministarka na Forumu za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije koji se održava u Beogradu.

Dodala je da konačni rok za prijavu nije 31. mart, ali da će za prijave za subvencije poljoprivrednici morati da budu prijavljeni u registar putem eAgrara.

"Moj savet poljoprivrednicima je da to urade, što pre. Ako postoji nešto što treba da se ispravi u registrima, da to urade pre prijave. Da reše svoje imovinsko stanje u Republičkom geodetskom zavodu. Prosto ima za to vremena, i ne treba da bude panike", rekla je Tanskovićeva za Tanjug.

Velike mogućnosti za unapređenje saradnje Srbije i Italije u poljoprivredi

Ministarka je rekla da je Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije ukazao na značaj modernizacije i digitalizacije poljoprivrede i da je sjajna prilika za razmenu poslovne i naučne saradnje poljoprivrednika i privrednika dve zemlje.

Tanaskovićeva je za Tanjug istakla da je na forumu, na kome je učešće prijavilo oko 250 srpskih i 150 italijanskih kompanija, bilo konstruktivnih razgovora o unapređenju poljoprivrede Srbije, kao i šta Italija i Srbija zajedno na tom polju mogu da učine.

"U poljoprivredi smo imali jedan vrlo aktivan dijalog, moglo se čuti i šta je to čemu težimo, pre svega ako pričamo o zelenoj agendi, klimatskim promenama i uopšte o promena u poljoprivrednoj proizvodnji", rekla je Tanaskovićeva.

Dodala je da će se u narednom periodu tek videti kakve će rezultate ostvariti današnji skup.

"Forum je zaista fenomenalno organizovan. Poljoprivreda je imala jako veliki broj onih koji su želeli da slušaju o održivosti o digitalizaciji, robotizaciji o udruživanu i uopšte o konkurentnosti koja se nameće kao glavni prioritet i glavna tema", zaključila je Tanaskovićeva.

Tanjug



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar