Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



8. „Dani patrijarha Pavla“, drvorezbarska kolonija „Krst patrijarha Pavla“ Javni poziv za učešće na osmoj koloniji „Krst patrijarha Pavla“

post-title


“Dani patrijarha Pavla“ u Čačku sa ograncima u Kućancima, Gacku, Nikšiću i Prizrenu, u saradnji sa Eparhijom žičkom, pokroviteljom manifestacije gradom Čačkom u organizaciji udruženja „Pavle – život po Jevanđelju“, objavljuju javni poziv za učešće na osmoj drvorezbarskoj koloniji „Krst patrijarha Pavla“. Pozivaju se svi koji se bave drvorezom da učestvuju na osmoj koloniji „Krst patrijarha Pavla“.Drvorezbarska kolonija se organizuje u slavu lika i dela patrijarha Pavla. Manifestacija je ove godine deo projektaČačak - prestonica kulture Srbije 2023 (Čačanska Rodna).

Potrebno je ručno izrezbariti drveni krst i dostaviti ga do 31. avgusta 2023. godine na adresu „Dani patrijarha Pavla“, Kneza Vase Popovića 14/5, 32000 Čačak. Vašu nameru učešća na kolonijidostavite organizatoru do 30. juna 2023. godine na elektronsku adresu danipatrijarhapavla@gmail.com. Stručni žiri će oceniti prispele radove i odabrati najlepši krst čiji autor dobija glavnu novčanu nagradu i plaketu, a ostali učesnici novčanu nagradu i zahvalnicu. Visina krsta je najviše 33 cm (uključujući i postament ukoliko je krst sa postamentom). Na svečanosti, saboru, u manastiru Blagoveštenje kablarsko u Ovčar Banji, na Dan Vozdviženja Časnog Krsta(Krstovdan), 27. septembra 2023. godine, posle Svete Liturgije, organizuje se svečanost na kojoj se dodeljuje nagrada i zahvalnice učesnicima kolonije.

Radovi, ručno rezbareni krstovi, se trajno čuvaju, od prve kolonije koja je održana 2016. godine. Nagrađeni i najlepši krstovi se javnosti predstavljaju izložbama koje će se organizovati gde za to postoji interesovanje, širom vaseljene. Udruženje „Pavle – život po Jevanđelju“ kao organizator Manifestacije će, u saradnji sa gradom Čačkom od krstova Kolonije i portreta patrijarha Pavla, kako je i nagovešteno, prirediti stalnu postavku u Čačku kada se za to obezbedi adekvatan prostor.

Izrezbarite i prinesite i Vi krst u znak poštovanja prema liku i delu patrijarha Pavla koji ćemo zajedno uzneti njemu u čast, na svečanosti, 27. septembra 2023. godine u manstiru Blagoveštenje u Ovčar Banji kod Čačka.

Budite i vi deo priče koja promoviše najveće vrednosti ovozemaljskog života, život po Jevanđelju, ugledanjem na život i delo patrijarha Pavla!

Detaljnije pročitajte na sajtu https://danipatrijarhapavla.rs/(Najave i Javni pozivi). 

 

 

 

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar