Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



I Čačak ima doktore za ponos: Svih šest specijalista oftalmologije radi operacije katarakte, maksimalno smanjene liste čekanja

post-title
Foto: RINA


Čačak – Očno odeljenje čačanske bolnice, jedinstveno je u Srbiji po tome što svih šest zaposlenih specijalista oftalmologije radi operacije katarakte najsavremenijom metodom.

- Radi se o metodi operacije katarakte najsavremenijom metodom, to je mikrohirurška, mikroinciziona tehnika. Ono što je intersantno za naše odeljenje je, što je Danica Grujičić, ministarka zdravlja I primetila, a to je da svih šest specijalista oftalmologije, koji ovde rade dva muškarca i četiri koleginice obavljamo ovu metodu, donosno svi smo operatori”, rekla je za RINU dr Slađana Ranitović, načelnica očnog odeljenja čačanske Opšte bolnice.

1681895101_cacak-oftamolozi-liste-cekanja-fotorina5

Ona je istakla da su upravo zbog angažovansti svih lekara na očnom odeljenju liste čekanja za operacije katarakte smanjene.

- S obzirom na to da veliki broj nas kolega operiše, čeka se manje, nego u drugim centrima u Srbiji, to je čekanje najviše nekoliko meseci. Mi smo 2019. godine, čak uspeli da ukinemo potpuno listu čekanja, ali malo nas je korona omela i usporila nam rad, međutim, nadamo se da će to I dalje ići brzim tempom, kao I ranije”, pojasnila je dr Ranitović.

Ka Opštoj bolnici u Čačku i očnom odeljenju gravitira čitav Moravički okrug, što je oko 200.000 stanovnika koji ukoliko moraju, dolaze tu na oftalmološke preglede. Dalji planovi su, naravno, usavršavanje rada što podrazumeva nove tehnologije, ali i prijem mladih lekara, kako bi se kadar obnovio.

-Takođe, moram da naglasim, u prethodnoj godini smo dobili veoma vredne aparate zahvaljujući ličnom angažmanu našeg direktora Dejana Dabića I menadžmenta bolnice. Naše čačanske firme i privrednici su kupili dva vredna aparata biomikroskop i kompjuterizovan tonometer, vrednost tih aparata je oko 20 000 evra. Ministarka Grujičoć je prilikom posete je naglasila da je zadovoljna našim radom, obećala je da ćemo dobiti i novi operacioni mikroskop”, zaključila je dr Ranitović.

RINA

 



Komentari

Koja laz! Pacijentima otkazuju i po dva/tri puta dan pred operaciju. Kazu nemaju sociva mesecima. O kojim listama ovde govorimo?

Nada

19.04.2023 20:40



Moze pacijenti iz Kragujevca?

Vesna Jokanovic

19.04.2023 16:25


Ostavite komentar