Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Samo složna i ujedinjena Srbija može da prevaziđe sve probleme i prepreke: Predsednik Vučić poslao snažne poruke

post-title
Foto: RINA


Beograd - Na desetine hiljada ljudi prisustvovalo je u Beogradu skupu nazvanom "Srbija nade" koji ima za cilj, kako su istakli organizatori iz Srpske napredne stranke, da pošalje poruku kako samo uz jedinstvo i zajedništvo Srbija može da ide napred.

Okupljenima se obratio i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ali je prvo pozvao sve okupljene da minutom ćutanja odaju počast nastradalima u dva maskra koja su se dogodila početkom maja u Beogradu i Mladeovcu.

- Pokazali ste neverovatnu istrajnost i ljubav prema našoj Srbiji stojeći sve ovo vreme na kiši. Zbog toga sam vam neizmerno zahvalan. Pokazali ste da sam kad smo zajedno i ujedinjeni tada nam niko ne može ništa. Samo snažna i jedinstvena Srbija može da izađe na kraj sa bezbroj problema, muka i pritisaka, rekao je predsednik Vučić.

On je istakao da ovaj, kako ga je nazvao, veličansteni skup nije uperen ni protiv koga, a iskoristio je priliku da opozicionim političarima uputi poziv da zajedno rešavaju problem razgovorom, a ne pobunom na ulicama.

- Do sada je oduzeto 50.000 komada oružja u Srbiji, zamislite koliko života smo na taj način spasili. Ukida se rijaliti program, policajci su u skoro svakoj školi, ali neki su ovu tragediju koja nas je zadesila pokušali da zloupotrebe u svoju političku korist. Kao da ih ne zanimaju ni nastradala deca, ni Srbij već njihovi politički poeni. Zato želim da im poručim da su im moja vrata već od sutra otvorena da dođu, da razovaramo. Ali, prelazne vlade neće biti. Vlast se bira na izborima i voljom naroda, ne na ulicama i upadima, dodao je Vučić.

On se osvrnuo i na gorući problem na Kosovu i Metohji istakavši da će odmah po završteku skupa održati sednicu za resorom bezbednosti. Dodao je da je ovo poslednji put da se obraća naciji kao predsednik Srpske napredne stranke i zahvalio se svim građanima na ukazano poverenju i podršci koju mu pružaju.

Ispred građana za govorničku binu izašli su i Janko Tipsarević, Milan Knežević ali i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar