Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Odluka o proglašenju vanredne situacije za deo teritorije opštine Lučani

post-title
Foto: Mediaportal


1. Proglašava se vanredna situacija za deo teritorije opštine Lučani: selo Lučani, Dljin, Puhovo, Turica, Lis, Guča, selo Guča, Tijanje, Guberevci, Goračići, Živica, Dragačica, Donji Dubac, Gornji Dubac, Viča, Milatovići i Kaona.

2. Vanredna situacija se proglašava zbog nastalih posledica usled pojave elementarne nepogode, obilnih pljuskova sa grmljavinom i gradom, i pričinjene veće materijalne štete na putnoj infrastrukturi, poljoprivrednim usevima stambenim i pomoćnim objektima na teritoriji opštine Lučani, a radi što brže
normalizacije saobraćaja na opštinskim i nekategorisanim putnim pravcima i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja.

3. O sprovođenju ove Odluke staraće se Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani u skladu sa članom 43. i članom 44. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. Glasnik RS“ broj 87/2018).

4. Ovu odluku dostaviti Okružnom štabu za vanredne situacije Moravičkog upravnog okruga, Sektoru za vanredne situacije-Odeljenju za vanredne situacije Čačak, javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja.

5. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u Službeno glasniku opštine.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar