Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Mijatović: Zadar, baš kao i Čačak, ima obrazovanu publiku, koja poznaje košarku, a to nam nameće odgovornost

post-title
Foto: Lejča photography


U okviru 17. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart su otputovali u Dalmaciju, Zadar preciznije rečeno, gde će ih dočekati tim istog imena (petak, 18:00, Arena sport 1).

Biće to meč broj dva u tekućoj takmičarskoj godini između navedenih sastava. Naime, igrali su u oktobru u Dvorani kraj Morave, kada je u dramatičnoj završnici, a nakon produžetka, slavio Zadar (91:93).

Naredni susret Borac Mozzart i Zadar očekuju u različitom raspoloženju. Domaćin je u minuloj rundi poražen na gostovanju od Mege MIS (80:77), dok su Čačani ostvarili veoma bitnu pobedu kod kuće protiv Igokee m:tel (70:65).

Dejan Mijatović, strateg Borca Mozzart, još jednom je istakao važnost navedenog trijumfa.

,,Velika pobeda je iza nas. Imali smo kao protivnika izuzetno kvalitetnu ekipu Igokee. Ponovo ističem da stanje na tabeli nije pravi pokazatelj. Ali odigrali smo na izuzetnom nivou, posebno u odbrani, o čemu govore i brojevi. Pored utakmice sa Cedevita Olimpijom, jedno od najboljih naših izdanja. Nema sumnje, pobeda nam je dala zamah i potvrdu da možemo da igramo sa svakom ekipom. Naučili smo kako treba da igramo takve utakmice. Doduše, momci su sve to zadobili svojim napornim radom, jer su pred meč sa Igokeom odradili 10 treninga. A sve im se to vratilo na terenu“, rekao je trener čačanske ekipe.

Za narednog protivnika šef struke Čačana ima samo pohvalne reči.

,,Zadar je najprijatnije iznenađenje ove sezone u ABA ligi. Moram da čestitam kolegi Danijelu Jusupu na izuzetnom selektiranju ekipe, pokazao je svima kako sa jednim normalnim budžetom se sklapa tim. Odlično vodi svoj sastav, zbog toga mu od srca čestitam. Zadar igra mnogo lepu košarku, atletski je perfektan. Uzeo je skalp jednoj Crvenoj zvezdi, a to ove sezone nije nimalo lako“, istakao je Mijatović.

Crveno-beli tim dobro zna gde ide u goste, zbog toga se spremio najbolje što je mogao.

,,Iza Borca i Zadra je velika tradicija. Radujem se narednom meču, jer idemo u grad košarke. Zadar, baš kao i Čačak, ima obrazovanu publiku, koja poznaje košarku. To nam nameće odgovornost da odigramo dobru utakmicu. Želimo da se prikažemo Zadranima u najboljem svetlu, ali i da tražimo svoju šansu. Moramo da odgovorimo na dobru igru u tranziciji rivala i čvrstinu, a posebnu pažnju moramo da obratimo na Luku Božića. Čeka nas puno stvari koje moramo da odradimo da bi odigrali ravnopravnu utakmicu sa Zadrom“, zaključio je Dejan Mijatović.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar