Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Miloš Dimić stigao u KK Borac

post-title


Vatreno krštenje tek pristiglog pojačanja sutra u ABA 2 ligi protiv Ohrida!

Borac je nakon povrede Đorđa Mićića bio prinuđen da potraži iskusnog igrača koji igra na istoj poziciji. Rešenje je pronađeno u Milošu Dimiću (28 godina, 195 cm). Dimić je licenciran, a ugovor je sklopljen do kraja ove sezone.

Klub iz Čačka ove sezone igra na dva fronta, tako da je potreban veći fond igrača. Na radost navijača iz Čačka, konačno je rešen problem zbog povrede sjajnog Mićića. Međutim, Borac je pokazao da i sa skraćenim rosterom može da pravi vrhunske rezultate.

O razlozima zbog kojih se opredelio baš za klub iz grada košarke, novi igrač Borca je izjavio. ,,Pored nekoliko ponuda, odlučio sam se za Borčevu. Želja mi je da se vratim u pravi ritam i da pokažem šta znam, nakon povrede koju sam doživeo”, rekao je Dimić.

Dimić se novom klubu nedavno priključio, a o atmosferi u timu i uklapanju u isti je rekao. ,,Borac je sjajna ekipa, sa vrhunskim igračima i odličnim trenerom. Neke od saigrača znam od ranije. Sa Marinovićem sam igrao u Radničkom, Todorovićem i Pešakovićem u Igokei, Stojadinovićem u Vršcu, znam i Balabana. U sredu sam imao prvi trening, videću kako će ići, ali ne sumnjam da će sve biti kako treba”.

Borac ove sezone igra na dva fronta. Miloš Dimić se dotakao i te teme. ,,Smatram da je igranje u Drugoj ABA ligi dobro za srpsku košarku, ali i klubove. Igranje u regionalnom, ali i domaćem takmičenju daje veću šansu igračima za napredovanje i dokazivanje”, zaključio je Dimić.

Uzgred, Dimić je seniorsku karijeru započeo 2009. godine u ekipi FMP, odakle je 2011. godine otišao u Radnički FMP, gde je proveo jednu godinu. Od 2012. do 2014. igrao je u Radničkom iz Kragujevca. Te 2012. je poneo titulu MVP Super lige. Nakon toga odlazi u ekipu Vršca, gde provodi jednu sezonu. Nakon toga je igrao za Igokeu, da bi se 2016. vratio u  Vršac. Internacionalnu karijeru gradio je u ekipi Esprit Košice, gde je nastupao 2016. godine. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar