Košarkaš Borca i reprezentativac Srbije tvrdi da se rad i trud uvek isplate!

Ilija Đoković je mladi košarkaš koji igra na poziciji beka i plejmekara i za koga sa razlogom kažu da će biti igrač koji će obeležiti srpsku košarku. Rođen je u Jagodini i prve košarkaške korake je i započeo u KK Jagodina sa šest godina.

U periodu od 2015/16. godine igrao je za beogradski FMP. Krajem avgusta 2016. godine potpisao je ugovor sa Borcem iz Čačka. Reprezentativnu karijeru je započeo 2014. godine kada je učestovao na juniorskom Evropskom prvenstvu u Turskoj. Mladi košarkaši Srbije su tada osvojili drugo mesto i srebrnu medalju. Ostao je upamćen po tome što je učestvovao na Univerzijadi koja se održala u Kini prošle godine. Selektor Zoran Todorović je bio na velikim mukama jer mu je čak 26 igrača otkazalo takmičenje na ovom univerzitetskom takmičenju.

U poslednjem trenutku je uspeo da sakupi igrače koji će nastupati za Srbiju. Među njima je bio i Ilija Đoković koga obaveze nisu sprečile da pokaže snagu košarkaškog viteza i prihvati poziv. Plasmanom u polufinale, mladi košarkaši su postigli ogroman uspeh. Izgubili su u meču protiv SAD, a potom i u borbi za bronzu od Litvanaca. Bez obzira na sve to, osvojeno četvrto mesto je bio ogroman uspeh, a naš gost Ilija Đoković je briljirao.

Sve to, ali i sjajne parije u Borcu, podstakle su selektora košarkaške reprezentacije, Aleksandra Đorđevića da Iliju pozove da igra za Srbiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će se održati sledeće godine.

Pored toga što je podržao dobrotvornu akciju kompanije MOZZART “Humanitarni tiket u podne”, Ilija je rado odgovorio i na MOZZART-ovih pet pitanja…

1. Da li ste kao dečak trenirali još neki sport i koji?
“Ne, na košarku me je usmerio očev prijatelj Zlatko Glišić. Zlatko je glavni krivac što sam počeo da treniram u šestoj godini, i što je košarka postala moj život”.

2. Da li je bilo sportskih uzora?
“Normalno, obožavao sam i danas obožavam Saleta Đorđevića i Dejana Bodirogu. Oni me i danas motivišu da pružam najviše što mogu”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Kao mali dečak voleo sam Partizan. Sad nisam neki navijač. Normalno, navijam svim srcem za klub za koji igram, čačanski Borac”.

4. Koji sportski događaj ili trenutak ćete pamtiti celog života?
“Debi za A selekciju Srbije. Mislim da je to san svakog igrača. Nadam se da će biti još nastupa za nacionalni tim i da ću se sećati i tih budućih momenata”.

5. Da li imate životni ili sportski moto?
“Nikad ne odustaj, a rad i trud se uvek isplate”.
Mozzart Sport, Nela i Đurđe Mečanin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here