Na Badnje veče došlo je do opšte tuče u ivanjičkoj crkvi i to na samoj kapiji crkvene porte.

Dok je trajala sama liturgija koju je vršio paroh Vidan Karaklajić, nedolično ponašanje određenog broja građana Luka, ukazivalo je na moguće incidente. Desetak prisutnih se smejalo, guralo, provociralo i ometalo službu. Razlog za to verovatno je bio alkoholisano stanje većine prisutnih.

Opštoj tuči u kojoj je učestvovalo petnaestak izgrednika prethodio je niz incidenata koje je kako očevici kažu izazvao G.K. na samoj kapiji crkvene porte.

Prema njihovom svedočenju, on je nakon toga počeo da maltretira sve redom i da šamara svakoga ko ga popreko pogledao. U opštu gužvu se onda umešalo njih petnaestak i tada je počeo haos. Brzo su stvorena dva tabora, koji su se međusobno počeli tući pesnicama, ali i dostupnim rekvizitima pronađenim oko crkve kao što su toljage, metle, lopate i vile. Incident je trajao oko sat vremena.

Obzirom na masovnost tuče, srećom nije bilo teže povređenih. Intervenisala je policija, ali prilikom njihovog dolaska na mesto događaja, većina se bila razišla.

Prema nezvaničnim saznanjima, od dvojice aktera događaja uzete su izjave dok još njih petoricu čeka saslušanje. Očekuje se da se povodom incidenta oglasi i javni tužilac.

Meštani Luka su posramljeni i zgroženi ovim događajem.

“Ne možemo da verujemo šta se dogodilo i to na jednom ovako svetom mestu. Sramota me je što ovakvi ljudi žive u ovom selu i što sam njihova sugrađanka. Zahtevam da im se zabrani ulazak u crkvu i da se svi učesnici tuče strogo kazne”, kaže ovdašnja meštanka.
Kurir

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here